28 / 08 / 2024

Avrasya Tüneli'nin çSED Raporu incelemeye sunuldu!

Avrasya Tüneli'nin çSED Raporu incelemeye sunuldu!

İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Projesi çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi Raporu kamuoyunun ve paydaşların incelemesine sunuldu...



Verilen ilan şu şekilde;

Avrasya Tüneli işletme İnşaat ve Yatırım A.şž. (ATAşž),T,C Ulaştırma Bakanlığı, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları inşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından Cankurtaran kıyısından D-100 Eyüp Aksoy Kavşağı'na kadar, istanbul Boğazı'nın altından geçecek yeni bir karayolu tünelinin (Avrasya Tüneli Projesi olarak da bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Geçişi Projesi) inşaatı ve işletilmesi ile birlikte Avrupa yakasında Kazlıçeşme'den başlayarak Kennedy Caddesi boyunca, Asya yakasında ise D100 Karayolu'nda Göztepe'ye kadar bağlantı yollarının genişletilmesi ve iyileştirilmesi işlerini üstlenmesi için seçilmiştir.

Proje tasarımının süreçlerinden biri de Türkiye Cumhuriyeti mevzuat ve standartları ile uluslararası standart ve kurallara uygun bir çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi'nin (çSED) tamamlanmasıdır. çSED Raporunun bulguları 7 Mart 2011 tarihinden itibaren 2 aylık bir kamuoyu ile danışma süresince kamuoyu ve paydaşların açık görüşüne sunulmuştur.

çSED Rapor sonuçlan ve Proje hakkında bilgiler, www.avrasyatyneli.com adresindeki internet sitesinden ücretsiz olarak okunabilir ve indirilebilir. Ayrıca, 0 216 7001414 numaralı telefonda istediğiniz zaman arayıp bilgi alabileceğiniz veya görüş bildirebileceğiniz bir Proje Hattı mevcuttur. çSED Rapor Taslağını aşağıdaki kamuya açık iki adreste, yerinde okuyabilirsiniz:

çSED İnceleme Salonu /Avrupa Vakası Orgeneral Nafiz Gürman Cad. No.217/1A Kocamustafapaşa Mah. (Samatya) Fatih İstanbul
çSED İnceleme Satortu /Asya Yakası İETT Bağlarbaşı Ulaşım Müzesi ve Kültür Merkezi -18 No'lu Oda Gazi Cad. No.22 SelarmialÜ® Mah.(Eski Bağlarbaşı İETT Garajı) Üsküdar İstanbul

Yukarıdaki adreslerden ayrıca çSED Rapor Taslağını CD'ye kaydedilmiş elektronik ortamda ücretsiz temin edebilir ya da basılı çSED Rapor Taslağını 100 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

Ayrıca, kamuoyunu bilgilendirme amaçlı Proje Tanıtım Etkinlikleri ikişer günden üç kez aşağıdaki tarihlerde ve adreslerde düzenlenecektir:

18 ve 19 Mart 2011 ile 3 ve 4 Nisan 2011: Eminönü Halk Eğitim Merkezi, Bab-ı Ali Caddesi No.37 Cağaloğlu İstanbul
25 ve 26 Mart 2011; İETT Bağlarbaşı Ulaşım Müzesi ve Kültür Merkezi -Mimar Sinan Salonu, Gazi Cad. No.22 Selamiali Mah. (Eski Bağlarbaşı İETT Garajı) Üsküdar istanbul

Proje ve çSED Rapor Taslağında yer alan bulgular ile ilgili yorumlarınızı iletmenizi bekliyoruz. Yorumlarınızı lütfen [email protected] adresine e-posta yoluyla ya da aşağıdaki adrese, mümkünse 5 Nisan 2011 tarihinden önce, veya en geç 8 Mayıs 2011 tarihine kadar yazılı olarak bildiriniz:

Avrasya Tüneli Projesi çSED Danışma Süreci Kutadgu Danışmanlık Dr. Esat Işık Caddesi, Safa Sokak No.6 Caferağa Mahallesi 34710 Kadıköy İstanbul

Alınan bütün yorumlar, proje tasarımı ve çSED Raporunun tamamlanması kapsamında değerlendirilecektir.

Danışma sürecinin bitiminden sonra, ayrıca bir sorun giderme mekanizması olacaktır. Bu mekanizma çerçevesinde, bir şikayette bulunmak istediğiniz takdirde ATAşž ile temasa geçebileceksiniz. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiye Proje'nin internet sitesinden veya Proje Hattını arayarak erişebilirsiniz.

Avrasya Tüneli Projesi'ne gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, önümüzdeki günlerde görüşlerinizi bekleriz.

 


Geri Dön