Ekonomi

Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor yenilerken 3 ülkede yüzde 22'nin üzerine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşının etkisi üzerinden vakit geçtikçe daha görünür hale gelmeye başladı. 3 Baltık ülkesinde enflasyon yüzde 22'nin üzerine çıktı. Avrupa ülkeleri enflasyonla boğuşurken, halkın alım gücü günden güne düşüyor. Enerji ve gıdaAvro Bölgesi'nde eylül ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 40,8 ile enerjide gerçekleşti

Avro Bölgesi'nde, yıllık enflasyon oranları eylülde yüzde 9,1’den 10’a yükselerek avronun piyasaya sürülmesinden bu yana ilk defa çift haneleri gördü.

Enerji ve gıda

Avro Bölgesi'nde eylül ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 40,8 ile enerjide gerçekleşti. Önemli ölçüde yüksek enflasyon oranları, AB’de daha önce bu seviyeleri görmeyen nüfus için sıkıntılara neden oluyor. Enerjideki yüksek fiyatlar, tüketicilerin satın alma gücünün düşmesine ve üretimi birçok şirket için karsız hale getirmeye neden oluyor. Uzmanlar, elektrik ve gaz fiyatları hanelere kademeli olarak yansıtıldığı için, gelecek aylarda enerji maliyetinin de enflasyon oranını artırmaya devam etmesini bekliyor.

Avrupa ülkeleri, yüksek enerji fiyatlarının halkı fazla etkilememesi adına çok farklı şekilde mücadele içerisinde. ECB yetkilileri, daha yüksek faiz oranlarının enerji fiyatlarını pek etkileyemeyeceğini defalarca vurgularken, Avrupa’nın gelecek aylarda çok pahalı enerji ithalatına bağımlı olmaya devam etmesi bekleniyor.

New York borsası haftanın son gününü sert bir düşüşle tamamladı!

Asgari ücrete büyük zam geliyor! 10 bin lira detayı

Euro bölgesinden gelen haber euroyu kötü vurdu! Euro hırçın dalgalanıyor