16 / 05 / 2024

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin 2023 yılının nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini tek tek yayımladı.

Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Nisan ayında mart ayına göre yüzde 0,4 oranında düştü. İnşaat üretimi, 2022 yılının nisan ayına göre de yüzde 0,2 artış gösterdi.

Ayrıca Avrupa Birliği'nde inşaat üretimi, Nisan ayında önceki aya kıyasla yüzde 0,4, 2022 yılının aynı dönemine göre de yüzde 0,1 düştü.

Paylaşılan detaylara göre, Avrupa Birliği ülkeleri arasında Nisan ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 3 ile Belçika'da, yüzde 2 ile Almanya'da ve yüzde 0,8 ile Fransa'da ölçüldü.

Yine açıklanan rakamlara göre, en fazla düşüş de yüzde 6,6 ile Slovenya'da, yüzde 5,3 ile Hollanda'da ve yüzde 4,2 ile Romanya'da kaydedildi.

Avro Bölgesi nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Ayrıca yıllık bazda ise inşaat üretimi Slovenya'da yüzde 23,3, Romanya'da yüzde 12,6 ve Belçika'da yüzde 8,7 artış gösterirken, Slovakya'da yüzde 6,9, Çekya'da yüzde 6,4 ve Finlandiya'da yüzde 5,5 düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin merakla beklenen 2023 yılı nisan ayı ÜFE verilerini geçtiğimiz günlerde yayımlamıştı.

Yayımlanan söz konusu verilere göre, Avrupa Birliği'nde ÜFE, Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,9 oranında gerilerken, 2022 yılının nisan ayına göre ise yüzde 2,3 oranında yükseldi.

Yine açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde ise ÜFE, Nisan ayında aylık bazda yüzde 3,2 oranında düşerken, yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!


Geri Dön