02 / 05 / 2024

Avru Park Bahçekent'te ortalama metrekare fiyatı 2 bin 400 TL!

Avru Park Bahçekent'te ortalama metrekare fiyatı 2 bin 400 TL!

Avrupark Bahçekent projesi satışa çıkıyor. Projede amaç, satış fiyatlarını kademeli artırarak projede her gelir grubunun yer almasını sağlamak. Projede yer alan daireler 11 Nisan'da satışa çıkıyor..



İstanbul’un uydu kentlerinden Bahçekent’te emlak konut güvencesiyle Cihan İnşaat ve Konut Yapı ortaklığında hayata geçirilen Avrupark Bahçekent’te yoğun ön talep döneminin ardından satışlar 11 Nisan’da başlıyor. Yaklaşık 500 milyon liralık yatırımla hayata geçen projede 1394 konut, 86 ticari ünite yer alıyor.  


Şehir parkına komşu

Bahçekent’te yapılacak şehir parkının yanında olacak proje, Emlak Konut’la hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilecek ve 2018’de tamamlanacak. Projenin tanıtım toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şehir parkıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Emlak Konut olarak Bahçekent’te 160 dönüm, Kayaşehir’de 270 dönüm şehir parkı yapıyoruz. Bahçekent’te yapılan Dev Şehir Parkı’nın yatırım bedeli 50 milyon lira” dedi.


Kurum, Bahçekent’te 2.5 milyon metrekare arsa üzerinde planlama gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurum, “6 bin 500 konut inşası sürüyor, 10 bin bağımsız bölüm üzerinde konutla bir uydukent inşa etmiş olacağız. Bölge, Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, dev şehir hastanesine de yakın” dedi.

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, projenin altyapı çalışmalarıyla birlikte planlı şekilde geliştirildiğini vurgulayarak, “Proje, daha yapım aşamasında her türlü planlama düşünülerek hayata geçiriliyor. İlk satışa çıktığında ev alanlar inşaat bittiğinde yüzde 80 kazanmış olacak” diye konuştu.

Projenin Reklam yüzü ise ünlü teknik direktör Mustafa Denizli oldu. Denizli’nin oynadığı reklam filmi de yayınlanmaya başladı.


‘Ulaşılabilir bir fiyat’

Emlak Konut ve firmalar henüz satış fiyatlarıyla ilgili anlaşmaya varamadı. Emlak Konut bölgede her gelir grubunun satın alma yapabilmesi için fiyatların buna göre belirlenmesini istiyor. Konuya cevap veren Cihan İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, “Metrekare fiyatları 2 bin 400 TL ortalamasında olacak gibi. Biz de burada herkesin kazanmasını istiyoruz” dedi. Kurum ise, “Gelir grubu olarak orta gelirin altında ulaşılabilir bir rakam olacak, ödeme şartlarına da yine bu koşullarla izin vermeyi düşünüyoruz. Burada 1500 liradan altgelir grubuna da sattık, sonra 2 bin liraya çıktı, yine tüm gelir grubuna hitap edecek bir proje olacak, bu anlamda agresif bir satış olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.



‘Fiyatlar kademe kademe artmalı’

Emlak Konut, salı akşamı Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesini iptal ettiğini duyurmuştu. Verilen yüksek teklifin kabul edilmediğini belirten Murat Kurum, ihaleyle ilgili sorulara da cevap vererek şu açıklamalarda bulundu:

“Biz her bölgemizde bütün gelir gruplarına hitap eden projeler geliştirmeye çalışıyoruz, büyük ölçekli proje geliştirdiğimiz her yerde önce altyapıyı tamamlamaya çalışıyoruz, bu maliyetlerin birçoğunu biz karşılıyoruz, ki bölgede bir kalkınma gerçekleşsin, bölge planlı büyüsün diye, diyelim ki 10 bin konut yapıyoruz tüm bunları tüm gelir gruplarına bölmeye, aynı yaşam alanında yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Emlak Konut’un ihaleleri çok yüksek gibi bir durum oluşmaya başladı,   bizim ihalelerimiz üzerinden kişiler projelerinin satışı için kullanıyor. Biz toplamda 15 bin bağımsız bölüm yapıyoruz Kayabaşı’nda, adım adım fiyatları çıkıyoruz. Bunun da adım adım gitmesini istiyoruz, dolayısıyla işlerimizi, ihalemizi bu şekilde planlıyoruz, Kayabaşı’nda tavrımız budur, bu yüzden ihalesini iptal ettik, 30 Nisan’da tekrar yapacağız. Yükleniciler bu araziyi yeniden etüt etsinler, biraz daha ayağı yere basan tekliflerle gelsinler ki herkes kazansın. Bir anda birden üçe çıkarsa buna dur deriz, fiyatların yükselmesi durumunda tavrımızı koyarız.”


Duygu Erdoğan-Milliyet


Geri Dön