20 / 05 / 2024

Avrupa Komisyonu'ndan Türk akımı projesine olumlu mesaj!

Avrupa Komisyonu'ndan Türk akımı projesine olumlu mesaj!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerde açılmamasına tepki gösterdiği enerji faslı konusunda Avrupa Komisyonu’ndan olumlu mesajlar geldi



Komisyonun enerjiden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, “Enerji faslının teknik olarak açılabileceğini görüyoruz. Çünkü Türkiye hazır. Bu sadece zaman konusu” dedi. Rus gazını Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı projesi konusunda Gazprom’dan detaylı açıklama yapılmamasını eleştiren Sefcovic, “Rusya, AB ve Türkiye arasında detaylı konuşulmadı. AB gibi önemli bir aktörle konuşulmadan adım atılması bir eksiklik” dedi. Türkiye’ye yapılacak nükleer santrallerin Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu’nun güvenlik standartlarına uyum sağlamasının AB’nin görevi olduğunu vurgulayan Sefcovic, “Yakıt kaynaklarının çeşitlenmesi önemli. Tek bir tedarikçiye bağımlı olmak iyi değil” yorumunda da bulundu.


‘Kimyalar uyuştu’

TANAP temel atma töreni için Türkiye’ye gelen Sefcovic, Türkiye ile üst düzey enerji işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a “kimyalarının uyuştuğunu” söyledi.


Mithat Yurdakul-Milliyet


Geri Dön