02 / 05 / 2024

Avrupa Konutları Başakşehir satışa çıktı!

Avrupa Konutları Başakşehir satışa çıktı!

Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul’un planlı gelişen noktalarından Başakşehir’de hayata geçiriyor. Avrupa Konutları Başakşehir’de 941 daire ve 27 ticari ünite bulunuyor. Projede daire fiyatları 580 bin TL’den başlıyor.



Bugüne dek inşa ettiği tüm projeleri ile bulunduğu bölgeye değer kazandıran Artaş İnşaat, Emlak Konut GYO güvencesiyle gerçekleştirdiği Avrupa Konutları Başakşehir projesiyle de Başakşehir’e büyük katma değer sağlayacak.


Avrupa Konutları Başakşehir, satış ofisinde düzenlenen basın toplantısıyla lanse edildi.

Konut yatırımcılarını bir an önce ev sahibi yapmak istediklerini belirten Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ‘‘ Başakşehir İstanbul’un yeni yüzü. Devlet yatırımlarının yer aldığı yüzakı projelerden 3. Havalimanı, bölgenin en büyük şehir hastanesi, dev şehir parkı, güzergah üzerinde yer alan 3. Köprü, çevre bağlantı yolları, Metro hizmetleri projemizin konumlandığı bölgede yer alıyor. 3 parselde toplam 245 bin metrekare inşaat yapıyoruz. Burada 100 metrekare ev alanlar 70-80 metrekare altyapı da satın almış oluyor. Biz tüm projelerimizde otoparkları çok önemsiyoruz. Bu projemizin içinde toplam 941 konutumuz var. Avrupa Konutları Başakşehir projesini 13 ayda bitirmeyi planlıyoruz. İnsanlarımızı kısa ürede ev sahibi yapmak istiyoruz’’ dedi.


Avrupa Konutları Başakşehir satışa çıktı!


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise bölgede devlet yatırımlarının yoğunlaştığını belirterek;  ‘‘2009’dan itibaren İstanbul’da Kuzeye doğru büyüme başladı. Başakşehir’in yanı başında 3. Köprü bağlantı yolu ve 3. Havalimanı var. Bu bölgede alt gelir grubuna kısa sürede 20 bin konut üretildi. Emlak Konut GYO olarak Başakşehir’e 2013’te geldik ve 10 binin üzerinde bağımsız birimin altına imza attık. Ayrıca burada 380 dönümlük yeşil alan üretiyoruz. Yine Başakşehir’de 2 bin 700 yataklı dev hastane projesi var. Bu yatırımla birlikte sağlık turizmi hareketlenecek ve buradan sağlanacak gelir cari açığın kapatılmasına önemli katkı sağlayacak. Burada konut rakamları 1800- 2 bin lira seviyelerindeydi. Bugün rakamlar 4 bin 500 lira seviyelerine geldi. Buda doğru lokasyonda olduğumuzu gösteriyor’’ dedi

Avrupa Konutları Başakşehir, bölgenin çevresi ve altyapısı ile planlı şekilde geliştirilen en değerli noktasında yükseliyor. 


Avrupa Konutları markasının tüm ayrıcalıklarını Başakşehir’e taşıyan Artaş İnşaat, 72 bin 706 metrekare arsa üzerinde konumlandırdığı projeyi 400 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriyor.


Avrupa Konutları Başakşehir satışa çıktı!


EN KÜÇÜK DAİRE 124 METREKARE

Avrupa Konutları Başakşehir’de 941 daire yer alıyor. Tamamı geniş ve ferah dairelerden oluşan projede 124 metrekareden başlayan 2+1, 162 metrekareden başlayan 3+1, 200 metrekareden başlayan 4+1 ve 277 metrekareden başlayan 5+1 daire seçenekleri yer alıyor.


580 BİN TL’DEN BAŞLAYAN AVANTAJLI FİYATLAR

İnşa çalışmalarının başladığı Avrupa Konutları Başakşehir’de lansman dönemine özel olarak daire fiyatları 580 bin TL’den başlıyor. Projede anlaşmalı bankalar aracılığıyla müşterilere farklı ödeme alternatifleri sunuluyor.


Avrupa Konutları Başakşehir satışa çıktı!


YEŞİL ALANLAR; SOSYAL TESİSLER, SPOR SAHALARI VE DÜKKANLAR

Yeşili ve mavisiyle %80’i peyzaja ayrılan Avrupa Konutları Başakşehir’de toplam 4.500 metrekarelik alanı süs havuzları oluşturuyor. Projedeki 2 ayrı sosyal tesise ek olarak, projenin hemen yanı başında yer alan park alanında; tenis kortu, voleybol sahası, basketbol sahası, futbol sahası ile dinlenme alanları ve yürüyüş parkurları bulunuyor. 


Avrupa Konutları Başakşehir’de bölgenin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek 27 adet ticari ünite yer alıyor. 


Avrupa Konutları Başakşehir satışa çıktı!


PROJE DETAYLARI

Projenin Adı: Avrupa Konutları Başakşehir

Lokasyon: Başakşehir

Yapımcı Firma: Artaş İnşaat San. ve Tic. A.Ş.

İnşaat Alanı: 244.325 m²

Arsa Alanı: 72.706 m²

Yatırım Bedeli: 400.000.000 TL

Toplam Konut: 941 adet

Ticari Alan: 27 adet

Metrekare Fiyatları: 4.000 TL- 4.500 TL

Konut Tipleri: 2+1,3+1, 4+1, 5+1

Konut Metrekareleri:  124 m²- 277 m²

Telefon: 444 38 25

Web Sitesi: www.avrupakonutlaribasaksehir.com




Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Artaş İnşaat, Avrupa konutları markasını İstanbul’un pek çok lokasyonunun ardından Başakşehir’e de taşıdı. İstanbul’un yeni ve planlı gelişim hattı olarak 2007’de konut üretiminin başladığı Kayaşehir-Başakşehir aksında hayata geçecek Avrupa Konutları Başakşehir projesi, 941 konut ve 27 ticari üniteden oluşuyor. emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçecek projeden 876 milyon lira gelir beklendiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projede Emlak Konut GYO oranının yüzde 40 olduğunu, bunun karşılığı olarak da yüklenici taahhütünün 350 milyon 400 bin liraya denk geldiğini  kaydetti. 

Artaş İnşaat, Emlak Konut GYO tarafından satışa açılan Kayabaşı 6. Etap ihalesini kazanmış ve 2015 Mayıs ayında imzalar atılmıştı. İhaleye konu olan arsa, 89 bin 246 metrekare. İhalenin birinci oturumunda en yüksek teklifi veren Artaş İnşaat, ikinci oturumda 350 milyon 450 bin liralık teklifle ihaleyi almıştı. 


Metrekareyi büyüttü

Erken teslim geleneğiyle bilinen Avrupa Konutları markası, Başakşehir’de de bunu devam ettirerek, projenin 13 ayda bitirilmesini hedefliyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, her bölgenin beklentilerine göre projelerini yapılandırdıklarını belirterek, Başakşehirliler daha geniş konut sevdiği için projede metrekareleri büyüttüklerini dile getirdi. Çetinsaya, “Bölge yatırımlarla hızla öne çıkıyor. Burası aynı zamanda şehir hastanesi yatırımıyla sağlık kenti ve Emlak Konut’un yapacağı 500 bin metrekarelik parkla bir cazibe merkezi. Ayrıca metro çalışmaları hızla sürüyor” dedi. 

Daire fiyatlarının 580 bin liradan başladığını söyleyen Çetinsaya, projenin 400 milyon liralık yatırımla 72 bin 706 metrekare arsa  üzerinde konumlandığını dile getirdi. Projede 2+1 tipinde olan en küçük daire 124 metrekareden başlarken, daire büyüklüğü 277 metrekareye kadar çıkıyor. 


Mega projeler...

Murat Kurum, İstanbul’un geçmişte doğu-batı ekseninde büyüdüğünü ancak söz konusu eksende yer kalmadığını, kuzeyde hareketliliğin başlaması ve yeni ulaşım akslarının oluşmasıyla birlikte Başakşehir’in hızla geliştiğini söyledi. Kurum, İstanbul’un kuzeyinde 3. havalimanı’nın inşa edildiğini kaydederek, güneye doğru gelindiğinde ise 3. köprüde çevre bağlantılarının yapımının devam ettiğini ve şehir hastanelerinin yapıldığını hatırlattı. Kurum, “Bölgede altgelirliler için 20 bine yakın konut üretildi. Metrekare fiyatları 1800 liradan 5 bin liraya kadar çıktı. Orta gelirli, orta ve üstü gelirliler için de üretim yapıldı, yapılıyor. Bölge hızla gelişiyor, bu metrekare fiyatlarının seviyesini korumak için iptal ettiğimiz ihaleler de oldu” dedi.

‘Orta gelir grubunu kiradan kurtaralım’

Süleyman Çetinsaya, sektördeki pek çok geliştiricinin orta gelir grubuna yönelik konut ürettiğini, bunun da toplumda önemli bir yeri olduğunu söyledi. Konutları erken teslim ederek insanları kira ödemekten kurtarmanın kendisi için büyük anlamları olduğunu belirten Çetinsaya, şu anısını anlattı:

“1962 yılında Kayseri’den İstanbul’a geldik. 6 kardeştik ancak bu şekilde ev vermedikleri için 3 kardeşle gelebildik. Fatih’te bir Bodrum kat tutmuştuk, insanların sadece ayakları görünürdü camdan. Bu yüzden hep karşımdaki vatandaşın halinden anlayarak iş yapıyorum. Yeşil alanını, çocuk alanını, otoparkını böyle düşünüyoruz. Bu yoklukları gördüğüm için her bir vatandaşın ev sahibi olması beni çok sevindiriyor.”


Milliyet/Duygu Erdoğan






Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Artaş İnşaat, Emlak Konut güvencesiyle Avrupa Konutları markasını 400 milyon lira yatırım bedeliyle Başakşehir'e taşıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum bölgenin son dönemdeki yatırımlarla artık kendine yeten bir şehir haline gelmeye başladığını belirtti.


Artaş İnşaat’ın, Emlak Konut GYO güvencesiyle gerçekleştirdiği Avrupa Konutları Başakşehir projesinin lansmanı gerçekleştirildi. Avrupa Konutları markasını Başakşehir’e taşıyan Artaş İnşaat, 72 bin 706 metrekare arsa üzerinde konumlandırdığı projeyi 400 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriyor. 941 dairenin bulunduğu projede 124 metrekareden başlayan 2+1, 162 metrekareden başlayan 3+1, 200 metrekareden başlayan 4+1 ve 277 metrekareden başlayan 5+1 daire seçenekleri yer alıyor. 1+1 dairelerin bulunmadığı Avrupa Konutları Başakşehir’de bunun yanında 27 adet ticari ünite de yer alıyor. 


KENDİNE YETECEK BİR ŞEHİR 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum projede daire fiyatlarının 580 bin liradan başladığını söyledi. Başakşehir bölgesinin hızla geliştiğini, bölgede alt gelirliler için 20 bine yakın konut üretildiğini anlatan Kurum, bölgenin ihtiyacını karşılayacak cami yapılacağını, 180 dönümlük yeşil alan ve kamusal alanların oluşturulacağını ifade ederek, şehir hastanesinin de yapımıyla bölgenin kendine yetecek bir şehir olacağını bildirdi.


Kiracı olmak nedir bilirim


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ailecek 60’larda ilk olarak İstanbul’a geldiklerinde Fatih’te bir bodrum katına taşındıklarını belirterek  “Camdan yoldan geçenlerin sadece ayakları gözüküyordu. Kiracı olmak nedir bilirim. İnşa ettiğimiz projelerde sosyal, yeşil alanlarda oynayan çocuklar görünce seviniyorum. Onları kendi çocuklarım gibi görüyorum” diye konuştu.


13 AYDA BİTECEK


Çetinsaya, ‘‘Bu projemizin içinde toplam 941 konutumuz var. Avrupa Konutları Başakşehir projesini 13 ayda bitirmeyi planlıyoruz. İnsanlarımızı kısa ürede ev sahibi yapmak istiyoruz’’ dedi.


Yatırımın önü açılmalı


Murat Kurum, gelen bir soru üzerine, dün gerçekleşen Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) öncesi faizlere ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Yatırım yapmamız, büyümemiz gerekiyor. Yatırım yapabilmek için insanların borçlanması ve bu borçları ödeyebilmesi gerekiyor. Ödeme gücüne göre faizlerin de o oranda düşük olması gerekiyor. Eğer biz gelişeceksek, 2023 hedefini yakalamak istiyorsak gelişmiş ülkelerden daha çok çalışmalı, daha çok yatırım yapmalıyız. Bunu da yapabilmemiz için küçük ve orta ölçekli işletmeleri korumamız gerekiyor. Düşük oranlı faizlerle yatırımın önünü açmalıyız."


350 milyon liralık gelir


Kurum, hasılat paylaşımına ilişkin bir soru üzerine, "Buradan beklenen gelir 876 milyon lira. Bizim oranımız yüzde 40. Bunun da karşılığı 350 milyon 400 bin lira. yüklenicinin bize taahhüdü bu" ifadelerini kullandı.


Akşam





Bu haber  Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Avrupa Konutları, Başakşehir-Kayabaşı’na adım attı. Emlak Konut GYO arazisinde 941 konutu satışa çıkaran Artaş İnşaat, 24 aylık teslim süresini 13 aya indirme sözü verdi


ARTAŞ İnşaat, Avrupa Konutları markasını Emlak Konut GYO güvencesiyle Başakşehir-Kayabaşı bölgesine taşıdı. Üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı projeleri sayesinde hızlı bir gelişim gösteren Kayaşehir’de inşası başlayan ‘Avrupa Konutları Başakşehir’ adlı projede 941 daire ve 27 ticari ünite yer alıyor. İnşa ettiği projeleri erken teslim etme özelliğiyle tanınan Artaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, sözleşme süresi 24 ay olmasına rağmen Avrupa Konutları Başakşehir’i

 

13 ayda bitirmeyi taahhüt etti. Çetinsaya, “Bizden ev alan herkes kiracıymış gibi görüyorum. Bu nedenle ne kadar erken teslim edersek o kadar çok destek oluruz diye düşünüyorum” dedi.

 

870 milyon TL hasılat

 

Artaş, Emlak Konut GYO’ya 870 milyon liralık toplam satış geliri üzerinden yüzde 40’a denk gelen 350 milyon 450 bin lira teklif ederek arsanın ihalesini kazanmıştı. Geçen bir yıllık sürede projenin çalışmaları tamamlandı ve Avrupa Konutları Başakşehir adıyla dün satışa çıktı.

 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Başakşehir’i yıllardır takip ettiklerini ve bölgede başka arsalarının da bulunduğunu belirterek, “Başakşehir, İstanbul’un yeni bir yüzü. Üçüncü havalimanının yanı sıra bölgede büyük bir sağlık kenti kuruluyor. Emlak Konut GYO’nun başlayacağı bir bölge parkı da var” dedi.

 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da Başakşehir-Kayabaşı bölgesinin kendine yetecek bir uydukent haline geleceğini söyledi. Bugün bölgenin her gelir grubuna hitap ettiğini anlatan Kurum, “Bölgede 3 yıl önce evlerin metrekare satış fiyatının 1.800-2 bin lira seviyesindeydi. Bugün 4 bin 500-5 bin TL seviyesine gelindi. Bir takım ihaleleri iptal ederek bu seviyeyi sağlamaya çalıştık” diye konuştu.

 

Kiracılık ne demek iyi bilirim

 

SÜLEYMAN Çetinsaya, projelerini erken teslim etmeye özen göstermesinin nedenini de ilk kez Avrupa Konutları Başakşehir’in lansmanında anlattı. Kiracı olmanın zorluklarını çok iyi bildiğini söyleyen Çetinsaya, “1962’de Kayseri’den İstanbul’a gelmeye karar verdik. Babam 6 çocuklu olduğu için kiraya ev vermemişler, 3 kardeş gelebildik. Fatih’de bodrum katında bir ev kiralamış. Küçük pencerelerden sadece yürüyen insanların ayaklarını görürdük. Yataklarımız rutubetten ıslaktı. Yokluğu gördük ve kiracı olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Bu nedenle hep karşımdakini düşünürüm” diye konuştu.

 

AVRUPA Konutları Başakşehir’de metrekare fiyatları 4 bin-4 bin 500 seviyesindeyken, daire fiyatları 580 bin liradan başlıyor. 1+1 daireye yer verilmeyen projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 seçeneklerinde geniş dairelere bulunuyor. Daire büyüklükleri  124’ten 277 metrekareye kadar çıkıyor. 


Vatan


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


İstanbul Kayabaşı’da Artaş İnşaat imzalı yeni bir konut projesi hayata geçecek.


Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak ‘Avrupa Konutları Başakşehir’ projesinde 941 konut ve 27 dükkân yer alacak. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 245 bin metrekare inşaatın teslim tarihi için sözleşmesinde 24 ay yazmasına karşın 13 ayda tamamlama hedefi koydu. Çetinsaya, “Bizden ev alan herkesi kiracı olarak düşünüyorum. Ne kadar erken teslim edersem o kişiye o kadar destek olurum” dedi. 11 blokluk projede 124 ile 277 metrekare arası daire seçenekleri bulunuyor. Metrekare fiyatı 4-4 bin 500 TL.


Projenin 876 milyon satış toplam gelirine sahip olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, Emlak Konut payının da 350 milyon lira olduğunu dile getirdi. Kurum, “3. havalimanın İstanbul’un kuzeyinde inşa ediliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre bağlantılarının yapımı devam ediyor. Başakşehir’de 2700 yatak kapasiteli hastane yapılıyor. Tüm bu nedenlerle Kayabaşı gelecek vaat eden bir bölge” dedi. TOKİ’nin bu bölgede dar gelirli için 20 bin ev yaptığını belirten Kurum, “Bugün her gelir grubuna göre ev var. 2013’ten bu yana burada 11 bin birim yaptık. Konutun yanında şehir parkı ve cami de yapıyız” dedi. Bölgede 3 yıl önce metrekare satış fiyatının 1.800-2.000 lira olduğunu söyleyen Kurum bugün 4 bin 500-5 bin TL’ye gelindiğini ifade etti.


Hürriyet 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Artaş İnşaat, Avrupa Konutları’nın son halkasını Başakşehir’de hayata geçiriyor. 941 konut ve 27 ticari üniteden oluşan projede fiyatlar 580 bin liradan başlıyor


Avrupa Konutları markasının mimarı Artaş İnşaat, son yatırım hamlesini Başakşehir'e yaptı. Şirket, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçireceği Avrupa Konutları Başakşehir projesini satışa çıkardı. Toplam 941 daire ve 27 ticari üniteden oluşan projede fiyatlar 580 bin TL'den başlıyor.


13 AYDA TESLİM EDİLECEK

Konut yatırımcılarını bir an önce ev sahibi yapmak istediklerini belirten Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konutları erken teslim ederek insanları kira ödemekten kurtarmanın kendileri için anlamlı olduğunu belirterek, projeyi 13 ayda teslim edecekleri bilgisini verdi. Başakşehir'de devlet yatırımlarının yoğunlaştığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise, bölgede alt gelir grubuna kısa sürede 20 bin konut üretildiğini söyledi. Kurum, "Başakşehir'e 2013'te geldik ve 10 binin üzerinde bağımsız birimin altına imza attık. Ayrıca burada 380 dönümlük yeşil alan üretiyoruz. Konut rakamları bin 800 liradan 4 bin 500 liraya çıktı. Bu da doğru lokasyonda olduğumuzu gösteriyor" dedi.


EN KÜÇÜK EV 124 METREKARE

Projenin 400 milyon liralık yatırımla 72 bin 706 metrekare arsa üzerinde konumlandığını aktaran Kurum, en küçük dairenin 2+1 olmak üzere 124 metrekare olduğunu ve 277 metrekareye kadar farklı büyüklükte dairelerin bulunduğunu bildirdi. Kurum, "Buradan beklenen gelir 876 milyon lira. Bizim oranımız yüzde 40. Bunun da karşılığı da 350 milyon 400 bin lira" şeklinde konuştu.


FAİZLER YÜZDE 1'E İNER 

Murat Kurum, Merkez Bankası'nın yarım puanlık faiz indiriminin konut kredisi oranlarını yüzde 1'e indireceğini söyledi. Kurum, "2023 hedefini yakalamak istiyorsak gelişmiş ülkelerden daha çok yatırım yapmalıyız. Bunun yolu da küçük ölçekli işletmeleri korumaktan geçiyor. Düşük faizle yatırımın önünü açmalıyız" dedi.


VATANDAŞIN HALİNDEN ANLARIM

Süleyman Çetinsaya, kendisiyle ilgili şu anıyı anlattı: "1962'de Kayseri'den İstanbul'a geldik. 6 kardeştik ancak bu şekilde ev vermedikleri için 3 kardeşle gelebildik. Fatih'te bir bodrum kat tutmuştuk, insanların sadece ayakları görünürdü camdan. Bu yüzden hep karşımdaki vatandaşın halinden anlayarak iş yapıyorum."



Sabah




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yeni projeleri Avrupa Konutları Başakşehir'i tanıttı. Çetinsaya, İstanbul'a 6 kardeşiyle geldiğinde kalabalık bir aile oldukları için kiralık ev bulamadıklarını bu sebeple de herkesi kiradan kurtarmak istediklerini belirtti.  


Her bir kiracıyı ev sahibi yapmak niyetiyle 39 yıl önce yola çıkan Artaş İnşaat, dün Emlak Konut güvencesiyle inşa ettikleri Avrupa Konutları Başakşehir'i görücüye çıkardı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum lansmanda yaptığı açıklamalarda, doğu ve batı bölgesinde arsa kalmamasının kuzey bölgesine akım oluşturduğunu ifade etti. Avrupa Konutları Başakşehir'in tüm gelir gruplarına yönelik olduğunu söyleyen Kurum, Başakşehir bölgesinin de yakın zamanda uydu kent haline geleceğini dile getirdi. Bölgede 380 dönüm yeşil alan inşasının da yapılacağını açıklayan Kurum, bu projeyi de yakın zamanda ihaleye sunacaklarını söyledi. 


400 MİLYON LİRA YATIRIM 


Bölgeye değer katmak amacıyla yeni projeler geliştireceklerine vurgu yapan Murat Kurum, yine yakın zamanda camii ve hastane inşasına başlayacaklarını da müjdeledi. Avrupa'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan hastane, 2.700 yatak kapasiteli olacak. Avrupa Konutları markasının tüm ayrıcalıklarını Başakşehir'e taşıyan Artaş İnşaat, 72 bin 706 metrekare arsa üzerinde konumlandırdığı projesine, 400 milyon liralık yatırım yaptı. Artaş İnşaatın, Emlak Konut GYO ile anlaştığı hasılat paylaşımı ise yüzde 40'lık oranla, 876 milyon lira. 13 ayda tamamlanması planlanan Avrupa Konutları Başakşehir'de 941 daire yer alıyor. Tamamı geniş ve ferah dairelerden oluşan projede 124 metrekareden başlayan 2+1, 162 metrekareden başlayan 3+1, 200 metrekareden başlayan 4+1 ve 277 metrekareden başlayan 5 + 1 daire seçenekleri yer alıyor. 


YÜZDE 80'İ YEŞİL ALAN


İnşa çalışmalarının başladığı Avrupa Konutları Başakşehir'de lansman dönemine özel olarak daire fiyatları 580 bin liradan başlıyor. Projede anlaşmalı bankalar aracılığıyla müşterilere farklı ödeme alternatifleri sunuluyor. Yeşili ve mavisiyle yüzde 80'i peyzaja ayrılan Avrupa Konutları Başakşehir'de toplam 4.500 metrekarelik alanı süs havuzları oluşturuyor. 



1962 yılında, 6 kardeşli bir aile olarak Kayseri'den gelen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve ailesi kalabalık oldukları için, İstanbul'da kiralayacak ev bulamadıklarını açıkladı. Evi kiralayabilmek için, 3 kardeşle Fatih'te bir bodrum katına yerleşen ve küçük bir pencereden yalnızca insanların ayaklarını gördüğünü söyleyen Çetinsaya, yaşı ilerledikçe evdeki rutubetten yatakların dahi ıslandığını fark etti. Bu sebeple kiracıların halini anladığını belirten Süleyman Çetinsaya, dar ve orta gelirli tüm aileleri kiradan kurtarmak amacıyla ev inşa etmeye başladıklarını söyledi. 



Karar



Haber YeniBirlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Daha önce Halkalı, Gaziosmanpaşa, Ispartakule ve Topkapf da yaptığı projelerle yıldızını parlatan Avrupa Konutları markası Başakşehir'e de geldi. Artaş İnşaat'ın Emlak Konut güvencesiyle gerçekleştireceği yeni proje Başakşehir'de 72 bin 706 metrekare arsa üzerinde yükselecek ve 941 konut ile 27 ticari üniteden oluşacak. 


Avrupa Konutları Başakşehir, bölgenin çevresi ve altyapısı ile planlı şekilde geliştirilen en değerli noktasında yükseliyor. Avrupa Konutları markasının tüm ayrıcalıklarını Başakşehir'e taşıyan Artaş İnşaat, projeyi 400 milyon TL'lik yatırımla hayata geçiriyor. Basın toplantısı ile tanıtılan projede daire fiyatları 580 bin liradan başlıyor. 


EN KÜÇÜK DAİRE 124 METREKARE 


Avrupa Konutları Başakşehir'de 941 daire yer alıyor. Tamamı geniş ve ferah dairelerden oluşan projede 124 metrekareden başlayan 2+1,162 metrekareden başlayan 3+1,200 metrekareden başlayan 4+1 ve 277 metrekareden başlayan 5+1 daire seçenekleri yer alıyor. İnşa çalışmalarının başladığı Avrupa Konutları Başakşehir'de lansman dönemine özel olarak anlaşmalı bankalar aracılığıyla müşterilere farklı ödeme alternatifleri sunuluyor. Yeşil ve mavisiyle %80'i peyzaja ayrılan Avrupa Konutları Başakşehir'de toplam 4.500 metrekarelik alanı süs havuzları oluşturuyor. Projedeki 2 ayrı sosyal tesise ek olarak, projenin hemen yanı başmda yer alan park alanında; tenis kortu, voleybol sahası, basketbol sahası, futbol sahası ile dinlenme alanları ve yürüyüş parkurları bulunuyor. İnşaat alanı 244 bin metrekareyi geçen Avrupa Konutları Başakşehir'de bölgenin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek 27 adet ticari ünite de yer alıyor. 




YeniBirlik



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Artaş, Avrupa Konutları markasını 400 milyon lira yatırımla Başakşehir'e taşırken, 13 ayda bitirmek için de hedefkoydu. 


ARTAŞ İnşaat, Avrupa Konutları markalı bir projesini daha Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul'un planlı gelişen noktalarından Başakşehir'de hayata geçiriyor. 400 milyon lira yatırım değeriyle hayata geçirilen Avrupa Konutları Başakşehir'de 941 daire ve 27 ticari ünite bulunurken, 13 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Projede daire fiyatları 580 bin TL'den başlıyor. 


Konut yatırımcılarını bir an önce ev sahibi yapmak istediklerini belirten Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya "Başakşehir İstanbul'un yeni yüzü. Devlet yatırımlarının yer aldığı yüzakı projelerden 3. Havalimanı, bölgenin en büyük şehir hastanesi, dev şehir parkı, güzergah üzerinde yer alan 3. Köprü, çevre bağlantı yolları, Metro hizmetleri projemizin konumlandığı bölgede yer alıyor. 3 parselde toplam 245 bin metrekare inşaat yapıyoruz. Avrupa Konutları Başakşehir projesini 13 ayda bitinneyi planlıyoruz. İnsanlarımızı kısa ürede ev sahibi yapmak istiyoruz" dedi. 


4 BİN TL'YE YÜKSELDİ 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise bölgede devlet yatırımlarının yoğunlaştığını belirterek, "2009'dan itibaren İstanbul kuzeye doğru büyümeye başladı. Bu bölgede alt gelir grubuna kısa sürede 20 bin konut üretildi. Emlak Konut GYO olarak Başakşehir'e 2013'te geldik ve 10 binin üzerinde bağımsız birimin altına imza attık. Burada konut rakamları 1800- 2 bin lira seviyelerindeydi. Bugün rakamlar 4 bin 500 lira seviyelerine geldi. Buda doğru lokasyonda olduğumuzu gösteriyor"dedi. Kurum, hasılat paylaşımına üişkin bir soru üzerine de "Buradan beklenen gelir 876 milyon lira lira. Bizim oranımız yüzde 40. Bunun da karşılığı 350 milyon 400 bin lira" diye konuştu. 


Star



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markalı bir projesini daha Emlak Konot GYO ortaklığında, İstanbul'un gelişen noktalarından Başakşehir'de hayata geçiriyor. 941 daire ve 27 ticari ünitenin bulunduğu daire fiyatlarının 580 bin liradan başladığı Avrupa Konutları Başakşehir projesi, dün Avrupa konutları satış ofisinde düzenlenen basın toplantısında lanse edildi. 


Lansman toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2005 yılından bu yana Artaş İnşaat üe birlikte projeler ürettiklerini kaydetti. Yine İstanbullulara fayda sağlayacak bir projenin lansmanını gerçekleştirdiklerini aktan Kurum, "Başakşehir sürekli gelişen bir bölge ve bizde yatırımımızın bu bölgede bir katma değer sağlıyacağını öngörüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Başakşehir'de metrekare fiyatları 2 bin 500 lira iken şu an 4 bin 500- 5 bin lira civarında seyrediyor" dedi. 


On üç ayda projeyi bitirme sözü veren Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, "400 milyon liralık yatırımımızın satışların sonunda 876 milyon hasılat yapması bekleniyor ve müşterilerimiz en kısa vadede ev sahibi yapmak adına 13 ayda projeyi tamamlama hedefimiz var" dedi. 


Dünya



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Artaş İnşaat, Emlak Konut GYO güvencesiyle Avrupa Konutları Başakşehir projesini hayata geçiriyor. 941 daire ve 27 ticari ünitenin bulunduğu projede daire fiyatları 580 bin liradan başlıyor. 400 milyon liralık Avrupa Konutları Başakşehir'de anlaşmalı bankalar aracılığıyla-müşterilere farklı ödeme alternatifleri sunuluyor. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Başakşehir'in İstanbul'un yeni yüzü olduğunu söyledi. Çetinsaya ayrıca, "Devlet yatırımlarının yer aldığı projelerden 3. Havalimanı, bölgenin en büyük şehir hastanesi, dev şehir parkı, güzergah üzerinde yer alan 3. Köprü, çevre bağlantı yolları, metro hizmetleri projemizin konumlandığı bölgede yer alıyor" dedi. 



Posta


Haber Taraf'ta şu şekilde yer aldı


Avrupa Konutları Başakşehir projesinde satışlar başladı. Avrupa Konutları markası ile tanınan Artaş İnşaat projesi olan Avrupa Konutları Başakşehir projesinde 2+ı'den 5+1'e kadar bir çok daire tipini bir arada barındırıyor. 

Proje kapsamında yer alan alan dairelerin büyüklükleri 124 ile 277 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Avrupa Konutlan Başakşehir projesinde toplamda 941 konut ve 27 ticari birim bulunuyor. Projede yer alan konutların fiyatları 580 bin liradan başlıyor. 

Avrupa Konutları Başakşehir projesinde konutların metrekare fıyatları 4 bin lira ile 4 bin 500 lira arasında farklılık gösteriyor. 


Taraf



Geri Dön