Proje Güncel

Avrupa Konutları Şişli'de konutların metrekare fiyatları 160 bin TL olarak hesaplandı: Arsa değeri açıklandı! 

İş GYO Profilo AVM arsası değerleme raporunu yayımladı. Raporda hem arsa değeri hem de arsada inşa edilecek Avrupa Konutları Şişli ile ilgili detaylar yer aldı. İşte ayrıntılar...

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Profilo AVM arsası değerleme raporunu yayımladı. 

Profilo AVM arsası İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 9221 ada 1 parsel ile 2410 ada 246 parsellerde yer alıyor. Profilo AVM arsasının KDV hariç pazar değeri 1 milyar 878 milyon 64 bin TL, KDV dahil pazar değeri de 2 milyar 65 milyon 870 bin 400 TL olarak açıklandı.

İş GYO'nun raporunda yer alan bilgilere göre, Değerleme konusu 9221 ada 1 parselin tapudaki vasfı “Arsa”, 2410 ada 246 parselin tapudaki vasfı “Alışveriş Merkezi” olarak belirtildi. Her iki parsel üzerinde yıkım çalışmaları devam eden yapılar bulunuyor. 

Parsel üzerinde geliştirilmesi planlanan proje için arsa sahibi İş GYO A.Ş. ile Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalandı. Profilo AVM, Ocak 2023'te de Artaş İnşaat'a satıldı. 

Tabloda detayları verilen satılabilir alan bilgileri dikkate alınarak toplam satılabilir alan 25.939,88 metrekare
olmak üzere; toplam satılabilir konut alanı 23.345,89 metrekare ve toplam satılabilir ticaret alanı 2.593,99 metrekare şeklinde belirtildi. 

Öngörülen projenin ortalama birim inşaat maliyeti 32 bin 500 TL/metrekare olarak belirlendi. Konut nitelikli
taşınmazlar için emsal karşılaştırma tablosunda yapılan düzeltmeler doğrultusunda projedeki ortalama güncel birim satış değeri 160 bin TL/metrekare olarak, ticari üniteler için ise projedeki ortalama güncel birim satış
değeri 220 bin TL/metrekare olarak açıklandı. 

İş GYO Profilo AVM arsası, 5.Yıl Sokak ile Avni Dilligil Sokak kesişimindeki parselde yer alıyor. 2991 ada 1 numaralı parsel üzerinde yıkım aşamasında olan katlı otopark alanı bulunuyor. 

Profilo AVM arsasının yakın çevresinde Zicirlikuyu Mezarlığı, Trump AVM, Astoria gibi odaklar, eğitim ve sağlık tesis alanları gibi kentsel sosyal alt yapı alanları bulunuyor. 

Avrupa Konutları Şişli ön talep topluyor! Yeni proje!

Litus İstanbul'un değeri 3.5 milyar TL'yi aştı! 

Marmara Park AVM'nin değeri 2.5 milyar TL'yi aştı!