Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları euro'ya destek oldu!

Fed'in parasal sıkılaştırma politikasındaki belirsizlik nedeniyle ABD doları kayıpla haftayı tamamlarken, ECB'nin faiz artış sinyalleri sayesinde euro destek buldu. İngiltere Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsüne ara vereceği beklentileri, İngiliz poundunun güçlenmesini engelledi.   

ABD doları, Fed'in parasal sıkılaştırma politikasının gelecekteki kapsamı konusundaki belirsizlik nedeniyle haftayı kayıpla tamamlamaya hazırlanırken, Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artışlarına devam edeceğine dair sinyaller ve Christine Lagarde'ın açıklamaları sayesinde destek buldu. 

 

Investing.com'da yer alan habere göre; ECB Başkanı, enflasyonu hedefe döndürmek için faiz artışlarının planların da ötesinde devam etmesi gerekebileceğini söyledi. İngiltere Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsüne ara vereceği beklentileri, İngiliz poundunun diğer büyük para birimlerine karşı güçlenmesine engel oldu. Tokyo'da enflasyon Şubat ayında zirve yapmasına rağmen geriledi, ancak hala nispeten yüksek seviyelerde kaldı. Yen, ABD getirilerindeki düşüşten destek alarak, dolar karşısında değer kazandı. Çin'in hizmet faaliyetleri ise dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde toparlanmaya işaret etti.

Fed üyesi Bostic, "yavaş ve istikrarlı" bir yaklaşım benimsediğini ve bu ay içinde faiz oranlarında 25 baz puanlık bir artış yapılması gerektiğini savundu. Ayrıca daha yüksek faiz oranlarının etkisinin ancak ilkbaharda hissedilmeye başlayabileceğini belirtti. Son zamanlarda açıklanan ekonomi verileri, enflasyonun yüksek seviyelerde sabit kaldığını gösterdi ve bu da yatırımcıların Fed'in önümüzdeki iki hafta içinde 50 baz puanlık bir faiz artışı yapabileceği düşüncesine yol açtı.

 

Doların, euro karşısında iki aylık düşük seviyelerde kalmasına karşın, euro/dolar çifti yüzde 0,2 artarak 1,0617 seviyesine yükseldi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon oranları beklenenden daha yüksek çıktı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcılarının faiz artışlarını sürdürmeye devam edeceği yönünde sinyaller verdi. ECB Başkanı Christine Lagarde, faiz artışlarının, enflasyonu yüzde 2'lik hedefe döndürmek için gerektiği kadar devam edeceğini söyledi.

 

Bu gelişmeler, euro/dolar çiftinin hafta başında kaydettiği düşük seviyelerden kurtulmasına yardımcı oldu.

Euro/dolar çifti, bölgedeki yüksek enflasyon rakamlarının ardından Cuma günü yükseldi. Morgan Stanley'nin ECB'nin nihai faiz oranı tahminindeki artış da bu trendi destekledi ve euro/dolar çiftinin hafta başındaki düşük seviyelerden kurtulmasına yardımcı oldu. ECB'nin kilit faiz oranı şu anda yüzde 3'te bulunuyor.

 

Sterlin/dolar çifti, İngiltere ekonomisinin zayıflığı nedeniyle BoE'un sıkılaştırma döngüsüne ara vereceğine dair beklentilerin artmasıyla yükselse de, 1,20'nin altında kalmaya devam etti.

Cuma günü açıklanan verilere göre Tokyo'da enflasyon Şubat ayında yüksek seviyelerde kalmaya devam etti ancak 40 yılı aşkın bir süredir gördüğü zirveden geri çekildi. Yen, ABD getirilerindeki düşüşten destek alırken, dolar/yen çifti düşüş yaşadı.

Çin'deki hizmet faaliyetlerinin Şubat ayında beklenenden daha hızlı büyümesi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde toparlanmaya işaret etti ve NZD/USD ve AUD/USD çiftleri artış yaşadı. Dolar/yuan çifti ise düşüş yaşadı.

Altının rotası çizildi! Uçuşa hazır ama kuleden izin bekliyor! Şimdi hemen bakın, sonra pişman olmayın!
E-devlet emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? Yeni emekli olan birisi emekli promosyonu almak için ne yapmalı?
Dolar, altın ve euro'da inanılmaz açıklama! Peş peşe duyuruldu! Hemen bakmayan bin pişman!