18 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası cephesinden mesaj var! Euro/TL yükseliyor...

Avrupa Merkez Bankası cephesinden mesaj var! Euro/TL yükseliyor...

Avrupa Merkez Bankası cephesinden faiz oranı ile ilgili mesajlar gelmeye devam ederken euro/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Peki Euro/TL ne kadar? Euro kuru kaç TL? Son dakika euro kuru...



EURO/TL KURU YÜKSELİYOR

Euro kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Euro kuru tüm baskılara karşın yükselişi sürdürüyor. Euro/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,05 TL, satış fiyatı ise 18,07 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise aynı dakikalarda 0,97 seviyesinde değerleniyor.

Avrupa Merkez Bankası cephesinden mesaj var! Euro/TL yükseliyor...

MERKEZ BANKASINDAN MESAJ VAR

Avrupa'nın farklı ülkelerinde enflasyondaki yukarı yönlü eğilimin sürdüğü izlenirken, Avrupa Merkez Bankası cephesinden sıkılaşma mesajları gelmeye devam ediyor.

AMB Başkanı Christine Lagarde Çarşamba günü Frankfurt'ta yaptığı konuşmada enflasyon orta vadede yüzde 2'lik hedefe ulaşana kadar faiz artışlarının gelecek birkaç toplantıda daha devam edeceğini tekrarladı.

Avrupa Merkez Bankası cephesinden mesaj var! Euro/TL yükseliyor...

Fiyat istikrarının AMB'nin önceliği olduğunu söyleyen Lagarde "Gereken neyse yapacağız. Bu da faiz oranlarının birkaç toplantıda daha artması demek.

 Hedefimiz resesyona yol açmamak ancak birinci önceliğimiz fiyat istikrarı. Fiyat istikrarının sağlanmaması ekonomiye daha çok zarar verir" şeklinde konuştu. Lagarde enerji fiyatlarının Avrupa'da enflasyonun yükselten en önemli unsur olduğunu belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön