29 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası duyurdu! Küresel piyasaları sarsan açıklama!

Avrupa Merkez Bankası duyurdu! Küresel piyasaları sarsan açıklama!

Avrupa Merkez Bankası’ndan gelecek iyi haberleri dört gözle bekleyen piyasalara bugün de tam tersi bir açıklama geldi. Avrupa Merkez Bankası Üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, piyasaların beklediğinin tam aksine açıklamalar yaptı.



Küresel piyasalar hem ABD hem de Avrupa tarafında uzun süredir beklediği iyi haberleri bir türlü alamıyor. Zira Avrupa Merkez Bankası da (ECB), ABD Merkez Bankası da (Fed) faiz artışlarının sonlanacağı ya da yavaşlayacağıyla ilgili beklenen açıklamayı bir türlü yapmıyor.

Avrupa Merkez Bankası duyurdu! Küresel piyasaları sarsan açıklama!

Enflasyonun henüz beklenen seviyelere inmediği görüşünde birleşen bu bankalar nedeniyle piyasalar sürekli tedirgin.

İşte buna son örnek de bugün çok önemli bir isimden geldi. ECB üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir yaptığı açıklamada, enflasyonda son dönemlerde yaşanan düşünün faiz artışlarını yavaşlatmayı gerektirecek seviyede olmadığını ve iki kez daha 50 puanlık faiz artışına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Slovakya Merkez Bankası Başkanı Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Peter Kazimir, faiz oranlarının geleceği hakkında yaptığı açıklamadı,

Avrupa genelindeki makroekonomik görünüme işaret ederek, Avrupa’da son dönemlerde yaşanan enflasyonundaki düşünün faiz artışlarını yavaşlatmayı gerektirecek ölçüde olmadığını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön