29 / 04 / 2024

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından dünyadan bölgeye destek yağmaya devam ediyor. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini duyurdu. Böylece depremzedeler, yurt dışında yaşayan yakınlarının yanına geçici vizeyle gidebilecek.



Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 şehrimizi derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından Türkiye genelinin yanı sıra yurt dışından da bölgeye destek yağmaya devam ediyor. Yunanistan ve İsrail başta olmak üzere çeşitli Avrupa Birliği ülkelerinden de arama kurtarma ekipleri gelerek 6 Şubat’ta yaşanan felaketin ardından yüzlerce canın enkaz altından çıkarılmasına destek oldu.

 Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arama kurtarma faaliyetleri ve bölgenin yeniden toparlanması için çeşitli kampanyalar ile destek olurken, bazı ülkeler depremzedelere vize kolaylığı sağlama kararı aldı.

UKRAYNA OLAYI EMSAL OLABİLİR

Dünya Gazetesi’nden Fikret Aydemir’in köşe yazısına göre, AB’nin başkenti Brüksel’de bir araya gelen AB devlet ve hükümet başkanları, göç ve sığınmacıları AB sınırları dışında tutmanın yollarını görüştü. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya saldırısının ardından ilk defa Brüksel’e gelerek AB liderlerine hitap ettiğini yazan Aydemir, AB ülkelerinin, 24 Şubat 2022 Rus işgalinden sonra Ukraynalılara kapılarını açtığını hatırlatırken, “Ukraynalılara kapılarını açan Avrupa ülkelerinin ‘emsal teşkil edebileceği’ depremde zarar gören vatandaşlarımızın da Avrupa’ya gelebilmesi mümkün” görüşünü savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön