30 / 04 / 2024

Vestel, Japon elektronik devi Sharp'ın Avrupa'daki üretim ve satış hakkını satın aldı!

Vestel, Japon elektronik devi Sharp'ın Avrupa'daki üretim ve satış hakkını satın aldı!

Vestel, Japon elektronik devi Sharp ' ın Avrupa'daki üretim ve satış hakkını satın aldı. Şirket, 5 yıllık anlaşmayla Avrupa ' daki pazar payını artırmayı hedefliyor...



Vestel, Japon elektronik devi Sharp'ın Avrupa'daki üretim ve satış hakkını satın aldı. Şirket, 5 yıllık anlaşmayla Avrupa'daki pazar payını artırmayı hedefliyor.


Türk şirketlerinin dünyadan şirket satın alma operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin önde gelen elektronik devlerinden Vestel, Sharp'la lisans anlaşması imzaladı. Vestel Şirketler Grubu'nun yüzde 100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret, dün imzaladığı anlaşmayla, Sharp markası lisansı altında küçük ev aletleri ile beyaz eşya ürünlerini üretme ve Avrupa'da satış yetkilerini devraldı. Vestel Ticaret, 1 Ocak 2015 itibarıyla Vestel Beyaz Eşya fabrikalarında ve Sharp Corporation'ın Asya'daki tesislerinde Sharp markası altında üretilen ürünlerin Avrupa'daki satıcısı olacak. Anlaşmanın 5 yıllık olduğunu söyleyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Sharp'la sadece rekabet gücümüzü artırmayacağız, Avrupa'daki pazar payımızı da hızla büyüteceğiz. Son 16 yıldır Türkiye'nin ihracat lideri olan Vestel'in bu anlaşmaya imza atması bizim için büyük gurur. Lisans anlaşmamız beyaz eşya ve küçük ev aletlerini kapsıyor. Anlaşmanın devamlılığının sağlanacağından da şüphemiz yok" dedi. LCD TV'lerin dünyadaki ilk geliştiricisi olarak tanınan Sharp, 2013'ü 28.7 milyar dolar tutarındaki global ciroyla tamamladı. Sharp'ın piyasa değeri ise dün itibarıyla 4.9 milyar dolar oldu. Japonya'da TV pazarının lideri Sharp, Asya'da da beyaz eşya pazarlarının önde gelen oyuncularından biri. Sharp'ın toplam cirosunun yaklaşık 3 milyar doları beyaz eşya satışlarından geliyor. 


Sabah 


Geri Dön