28 / 04 / 2024

Best Buy, Avrupa'daki ilk mağazasını İzmir Balçova'da açtı

Best Buy, Avrupa'daki ilk mağazasını İzmir Balçova'da açtı

Dünyada 4 bin şubesi bulunan Amerikan teknoloji devi Best Buy, Avrupa'daki ilk mağazasını İzmir'in Balçova ilçesinde hizmete açtı



Türkiye pazarına da ilk kez  İzmir  ile giren Best Buy ile teknoloji marketlerinin rekabetleri daha da kızıştı. Best Buy'un açılış kurdelesini İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, Best Buy Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Sean Skelley ile Best Buy Türkiye Başkanı Ruşen Kopmaz birlikte kesti.

İlk günden büyük ilgi gören mağazanın önünde bin civarındaki vatandaş sıraya girerken, resmi açılışın yapıldığı 10.30'dan sonra vatandaşlar 50 ve 100 kişilik kafileler halinde içeri girerek bol bol alışveriş yaptı.
Açılış töreninde konuşan Best Buy Türkiye Başkanı Ruşen Kopmaz, teknolojiyi kolay ve anlaşılır şekilde müşterilerine anlatarak, Türkiye'de benzersiz bir alışveriş deneyimi sunmak istediklerini söyledi. Avrupa'daki ilk mağazalarını Türkiye'nin 3. büyük kenti İzmir'de hizmete açtıklarına işaret eden Kopmaz, "Best Buy 43 yıllık köklü geçmişi, 9 farklı markası, 13 ülkede 155 bin çalışanı ile yılda 45 milyar dolarlık ciro gerçekleştiriyor. Müşterilerimize satışa kadar değil sonuna kadar kaliteli hizmet, en hesaplı fiyatlarla en karlı alışveriş ihtiyacını karşılayacak. İzmir'deki mağazamızda 124 kişi çalışacak" dedi.

15 BİN ÜRÜN
Mağazada 300 markanın 15 bin farklı ürününün yer alacağını kaydeden Kopmaz, "Teknolojide referans noktası olmak istiyoruz. Alışveriş yaparken eğlence, eğlenirken alışveriş imkanı sunarak Türkiye'de perakendenin yüzünü değiştireceğiz" diye konuştu.

İstihdam yarattı
Açılışta konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Best Buy'ın ilk mağazasının İzmir'de açılmasından mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Avrupa'da ilk mağazanın İzmir'de açılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, bunun İzmir'in değerinin ve önemini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi ise İzmir ekonomisine katkı sağlayan, istihdam yaratan bu yatırımın çok önemli olduğunu vurguladı.
Yeniasır/Murat Şahin

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dünya devi Best Buy Türkiye'de

Teknoloji alışverişinde dünyanın önde gelen markalarından Best Buy, Avrupa'daki ilk şubesini İzmir Balçova'da açtı. Mavi tişörtlü çalışanları ile fark yaratan Best Buy, müşteriler için teknolojiyi daha anlaşılır hale getirmeyi amaçlıyor. Türkiye'de şu an mevcut olan tüketici elektroniği alanındaki perakende anlayışını değiştirmek için Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Best Buy Türkiye Ülke Başkanı Ruşen Kopmaz, Best Buy'ın kılavuzunun müşteriler olduğunu belirtti. Türkiye'deki elektronik mağazalarında fiyat algısı yaratılarak sadece ucuz fiyatlara vurgu yapıldığını belirten Kopmaz, Best Buy'da fiyat eşitleme politikasının uygulanacağını belirterek, müşterilerin güvenini kazanmayı arzuladıklarını belirtti. Kopmaz, ikinci mağazanın 2010 yılının ilk yarısında Ankara'da açılacağını da sözlerine ekledi. Ferah bir tasarıma sahip olan mağazada, 'İnteraktif Yaşam Alanı', 'Mobil Hayat', 'Gaming zone' (Oyun alanı) bulunuyor.
Akşam

 


Geri Dön