04 / 05 / 2024

Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlara iş imkanı. Türkiye’den 2 bin işçi istihdam edecek

Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlara iş imkanı. Türkiye’den 2 bin işçi istihdam edecek

Federal Çalışma Ajansı, bir Avrupa ülkesinin Türkiye'den 2 bin işçi istihdam edeceğini duyurdu.



Federal Çalışma Ajansı'na göre Türkiye‘den Almanya'ya gelecek personelin saatlik ücreti en az 14 euro 25 Cent olacak. Çalışanlara resmi tatiller, Pazar günleri ya da geceleri çalıştıklarında mesai ya da tatil günü ek ödemesi yapılacak. İşveren ayrıca çalışanlara barınma hizmeti sunmakla da yükümlü.

Alman hükümeti geçen hafta havalimanlarında personel sıkıntısının çözülmesi için yurt dışından eleman getirilmesinin kolaylaştırılacağını açıklamıştı. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (Ifo) yaptığı bir araştırmaya göre havalimanlarında halihazırda 7 bin 200 uzman personel eksik.

Havalimanlarındaki personel sıkıntısı nedeniyle son haftalarda birçok uçuş iptal edilmiş ve tatil sezonunun başlamasıyla havalimanlarında kaos yaşanmıştı. Özellikle güvenlik personelinin yetersiz olması sebebiyle yolcuların kontrolden geçirilmesi 4,5 saati bulmuştu. Havacılık sektöründen birlikler bunun üzerine Türkiye'den işçi getirilmesi için hükümete bir teklif sunmuş ve yasal engellerin kaldırılması çağrısı yapmıştı.

Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlara iş imkanı. Türkiye’den 2 bin işçi istihdam edecek

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Temmuz 2022 tarihinde saat 02:49’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,27 Türk Lirası, euro 17,55 Türk Lirası, altının gramı ise 965 Türk Lirası değerinde.

Dünyaca ünlü banka tarih vererek altının yeni fiyatını açıkladı. Rekor orana ulaşacak

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş ok yaydan çıktı dedi! En çok kazandıracağı hem açıkladı hem de tarih verdi


Geri Dön