Sektörel

Avrupakent GYO yılın ilk yarısında 4,4 milyar hasılat elde etti! 

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Haziran 2024 itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporu açıklandı. Şirket yılın yarısında toplam 4,4 milyar TL hasılat elde ettiğini duyurdu. 

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 30 Haziran 2024 tarihi itibariyle hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. 

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş  tarafından yayımlanan faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre şirket, 2024 yılının ilk yarısında  4 milyar 388 milyon 665 bin 910 TL hasılat elde etti. 

Şirketin 30 Haziran 2024 tarihli finansal raporunda bilanço aktif toplamı geçen yıl sonuna göre yüzde 27 artarak 33,225 milyon TL olarak gerçekleşti.  Öz kaynakların aktif toplama oranı ise yüzde 99 olarak kaydedildi. 

Öte yandan altı aylık dönemde yaklaşık 8,328 milyon TL net dönem karı elde etti. 

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş KAP AÇIKLAMASI;

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Kurulu'na
Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin ("Şirket") 30 Haziran 2024 itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ile tutarlı olup olmadığının sınırlı denetimini yapmakla görevlendirilmiş bulunuyoruz.

Rapor konusu ara dönem Faaliyet Raporu Şirket yönetiminin sorumluluğundadır. Sınırlı denetim yapan kuruluş olarak üzerimize düşen sorumluluk, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ve 19 Ağustos 2024 tarihli sınırı denetim raporuna konu olan ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır.

Sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı ("SBDS") 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi ne uygun olarak yürütülmüştür. Sınırlı denetimimiz, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin incelemeyi kapsamaktadır. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara våkıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.

Sınırlı denetimimiz sonucunda, ilişikteki ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlarda verilen bilgiler ile, tüm önemli yönleriyle, tutarı olmadığına dair herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.

PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.
Burak Özpoyraz, SMMM Sorumlu Denetçi
İstanbul, 19 Ağustos 2024
 

FAALİYET RAPORU İÇİN

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'u ve Mövenpick Living Çamlıvadi'yi Pantur Otelcilik'e kiraladı!

Avrupakent GYO'nun portföy değeri 35 milyar TL'yi aştı: En değerli proje Forum Trabzon AVM oldu!