28 / 09 / 2024

AvrupaKonutları Ispartakule 2de ilk haftada yüzde 40 satış! 129 bin TL'ye!

AvrupaKonutları Ispartakule 2de ilk haftada yüzde 40 satış! 129 bin TL'ye!

AB Kalite Ödüllü Avrupa Konutları’nın, 330 Konutluk Ispartakule 2 projesinin satışları başladı. Yoğun ilgi gören projede daha ilk haftada satışlar yüzde 40’a ulaştı




Satışa çıktığı tarihten bu yana yüzde 80’i satılan Avrupa Konutları Ispartakule 1 projesinin büyük ilgi görmesinin ardından, Ispartakule 2 projesinde de satışlar başladı.

Projenin lansman öncesi başlatılan satışlarında, yüzde 40’lık bölümü daha şimdiden sahiplerini buldu. Hızla gelişen Ispartakule, bir çok inşaat firmasının yatırımlarıyla İstanbul’un yıldızı parlayan yaşam alanlarından biri haline geldi. Avrupa Konutları Ispartakule 1 ve Ispartakule 2,  bölgenin en çok ilgi gören projelerinden oldular.

Erken teslim süreleri, %80’leri bulan kazanç oranları ile her projesi büyük ilgi gören Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “5 yıl öncesine göre Avrupa Konutları markasının algılaması çok yükseldi. Çünkü insanlar kaliteli bir yaşam alanı oluşturduğumuzu, her projemizi sözleşmedeki teslim tarihinden önce bitirdiğimizi biliyorlar. Ve en önemlisi inşaatı yapıp, satışı tamamlayıp bırakmıyoruz. Sürekli oradaki yaşamın ilk günkü gibi devam etmesi için çalışıyoruz. Konutta insanlar artık markayı tercih ediyorlar. Biz de Avrupa Konutları markasıyla konutta kalitenin ve güvenin markası haline geldik. Kurduğumuz her site Avrupa Konutları markasını daha da yukarılara taşıyor.” dedi.

25 bin 800 metrekare alana üzerine, kurulan Avrupa Konutları Ispartakule 2’nin yüzde 80’i yeşil alana ayrıldı. 330 daireden oluşan proje, açık ve kapalı otoparkları, 24 saat özel güvenliği ile huzurlu bir yaşam alanı sunuyor.

Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra, fitness merkezi, sauna, çocuk oyun alanları, gölet ve suyolları gibi sosyal yaşam alanlarına büyük yer verilen proje, “tatil köyü konforunda konut projesi” anlayışıyla tasarlandı. Avrupa Konutları tüm projeleri ile yatırımcıların da, ailelerin de yüzlerini güldürüyor.

1+1’den, 4+1’e kadar 14 daire seçeneğinin bulunduğu Avrupa Konutları Ispartakule 2 projesinde; 1+1 daireler 79 metrekare-81 metrekare 129 bin TL, 2+1 daireler 121 metrekare-131 metrekare 208 bin TL, 3+1 daireler 144 metrekare - 150 metrekare 255 bin TL, 4+1 daireler 171 metrekare 318 bin TL arasında başlayan fiyatlarla ve 60 ay 0,80, 120 ay yüzde 0,85 faiz oranları ile satışa sunuluyor.

444 EV AL - 444 38 25

www.avrupakonutlari.com.tr

Basında yer alan diğer haberler:

Bir haftada yüzde 40’ı yeni sahibini buldu

Halkalı ve Küçükköy’de gerçekleştirdiği projelerle AB Kalite Ödüllü’nü alan Avrupa Konutları satışa çıktığı 330 konutluk Ispartakule 2 projesinin yüzde 40’ını ilk hafta içinde tamamladı. Satışa çıktığı tarihten bu yana yüzde 80’i satılan Avrupa Konutları Ispartakule 1 projesinin büyük ilgi görmesinin ardından, Ispartakule 2 projesindeki oranları bir haftada ilk etabın yarısını yakaladı.

Peş peşe konut projelerinin gerçekleşmesi ve ulaşım yollarının üzerinde olması nedeniyle hızla gelişen Ispartakule, İstanbul’un yeni yaşam alanlarından biri haline geldi. Bu lokasyonda Ispartakule 1 ve Ispartakule 2 projelerini yürüten Avrupa Konutları, ilk etapta satışların büyük bir kısmını da tamamladı.

‘Kazançla birlikte ilgi artıyor’

Erken teslim süreleri ve yüzde 80’leri bulan kazanç oranı ile gerçekleştirdikleri her projenin ilgi gördüğünü söyleyen Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “5 yıl öncesine göre Avrupa Konutları markasının algılaması çok yükseldi. Çünkü insanlar kaliteli bir yaşam alanı oluşturduğumuzu, her projemizi sözleşmedeki teslim tarihinden önce bitirdiğimizi biliyorlar” diye konuştu. Yaptıkları inşaatları tamladıklarını ve satışı yapılan konutların asla yarım bırakılmadığına dikkat çeken Çetinsaya,“Satışı tamamlayıp projeleri yarım, bize güvenenleri yolda bırakmıyoruz. Sürekli oradaki yaşamın ilk günkü gibi devam etmesi için çalışıyoruz. Konutta insanlar artık markayı tercih ediyorlar. Kurduğumuz her site Avrupa Konutları markasını daha da yukarılara taşıyor” dedi.

Toplam 25 bin 800 metrekare alan üzerine kurulan Avrupa Konutları Ispartakule 2’nin yüzde 80’i yeşil alana ayrıldı. 330 konuttan oluşan projede açık ve kapalı otoparklar, 24 saat özel güvenlik, açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra, fitness merkezi, sauna, çocuk oyun alanları, gölet ve suyolları gibi sosyal yaşam alanlarına büyük yer veriliyor. Firma yetkilileri projenin, “tatil köyü konforunda konut projesi” anlayışıyla tasarlandığına dikkat çekiyor.

4 tipte 143 farklı seçenekte

Tipi Büyüklüğü Fiyatı

1+1 79 m2-81 129.000 TL,

2+1 121 m2-131 208.000 TL,

3+1 144 m2-150 255.000 TL,

4+1 171 318.000 TL

Avrupa Konutları Ispartakule 2’de 129 bin ile 318 bin TL ile arasında başlayan fiyatlara 60 ay vadede yüzde 0.80, 120 ay vadede yüzde 0.85 faiz oranları uygulanıyor.


Konut faizini yüzde 0.75’e çekmek için pazarlığa oturdu

Son yıllarda ‘konutta marka’ trendine uygun büyük projeleriyle dikkat çeken Avrupa Konutları’nda da satışlar yüzleri güldürüyor.

Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Ispartakule’de üç ay önce lansmanını yaptıkları 385 konutluk Avrupa Konutları Ispartakule 1 projesindeki dairelerin yüzde 80’inin satıldığını belirterek, “1 hafta önce satışına başladığımız Avrupa Konutları Ispartakule 2 projemizdeki 330 dairenin de yüzde 40’ını sattık. Konut faizleri yıllık yüzde 10’a kadar inmiş durumda. Bu vatandaş için çok cazip bir oran. Referandumdan da istikrar çıktı ve faizlerde biz şu anda bankalarla pazarlık yapıyoruz. Yüzde 0.75’e kadar çekmeye çalışıyoruz. Birkaç ay içinde 2 bin 400 konutluk Atakent 3, projemizin de lansmanını yapabiliriz. Bu proje içinde 160 odalı bir de otel inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.

5 bin 600 konut

Avrupa Konutları markasıyla 5 yılda 5 bin 600 konut yapıp teslim ettiklerini de söyleyen Süleyman Çetinsaya, önümüzdeki 5 yıl sonunda bu rakamın 10 bini aşacağını anlattı. Çetinsaya, Ispartakule 2 projesi hakkında şu bilgileri verdi: “1+1’den 4+1’e kadar 14 farklı daire seçeneğimiz var. Fiyatlar ise daire büyüklüğüne ve konumuna göre 129 bin lira ile 318 bin lira arasında değişiyor. Kredili alımlarda 60 ay vadeye yüzde 0.80, 120 ay vadeye yüzde 0.85 faiz uygunalıyor.”

Düşük kâr da iyidir

Çok sayıda müteahhitlik firmasının ‘markalı konutlar’ ürettiğine dikkati çeken Süleyman Çetinsaya, bu sayede depreme dayanıklı, kaliteli ve yaşam standartı yüksek konutlar ortaya çıktığını vatandaşın bunu iyi değerlendirdiğini söyledi. Çetinsaya, “Faizlerin düşük oluşunun yanısıra son yıllarda müteahhitlerin kâr marjları da düştü çünkü rekabet çok yoğunlaştı. Biz bundan da şikayetçi değiliz. Konutlar satılıyorsa düşük kâr marjı da iyidir” dedi.

Ispartakule’de 50 bin konutluk iş çıkar

ARTAŞ-Güner ortaklığı ile hayata geçirdikleri Ispartakule projelerinde metrekare birim fiyatını “Her şey dahil 1800 TL” olarak belirlendiğini söyleyen Süleyman Çetinsaya, “İlk projemizi Haziran 2011’de teslim edeceğiz. Bu proje 85 milyon TL’lik bir proje. Geçen hafta başladığımız ikinci porjemiz ise 330 konutluk ve 70 milyon TL’lik bir proje. Ispartakule’nin gibi yeni bir gelişim bölgesi. 3 milyon metrekarelik bir alan var ve çok sayıda müteahhitin projesi  var. Burada 40-50 bin konutluk yeni bir kent oluşacak.”
Hürriyet

2 bin 400 konutluk proje yolda

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları markasıyla Ispartakule 2 de dahil olmak üzere 6 bin 300 konut ürettiklerini, sırada 2 bin 400 konutluk Atakent 3 projesinin olduğunu açıkladı.

İstanbul'un Batı Yakasında hızla gelişen Ispartakule'de Artaş-Güner İnşaat Ortak girişimi tarafından hayata geçirilen Ispartakule 2 projesinde geçtiğimiz hafta satışlar başladı. Yüzde 80 satış oranına ulaşan Ispartakule 1 projesinin ardından Ispartakule 2'de de bir haftada yüzde 50 satış oranına ulaşıldı.

KAZANÇ ORANI % 80'LERDE

Dün düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Artaş-Güner İnşaat Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, erken teslim süreleri, yüzde 80'leri bulan kazanç oranları ile Avrupa Konutları'nın her projesinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Beş yıl öncesine göre Avrupa Konutları markasının algılaması çok yükseldi. Çünkü insanlar kaliteli bir yaşam alanı oluşturduğumuzu, her projemizi sözleşmedeki teslim tarihinden önce bitirdiğimizi biliyorlar. Ve en önemlisi inşaatı yapıp, satışı tamamlayıp bırakmıyoruz. Sürekli oradaki yaşamın ilk günkü gibi devam etmesi için çalışıyoruz. Konutta insanlar artık markayı tercih ediyorlar. Biz de Avrupa Konutları markasıyla konutta kalitenin ve güvenin markası haline geldik. Kurduğumuz her site Avrupa Konutları markasını daha da yukarılara taşıyor" diye konuştu.

70 MİLYON LİRA HASILAT HEDEFİ

Süleyman Çetinsaya, 385 konutta oluşan Ispartakule 1'de 85 milyon TL gelir elde ettiklerini, 330 konutluk Ispartakule 2 projesinde ise hasılat hedeflerinin 70 milyon TL olduğunu kaydetti. Çetinsaya 1+1'den 4+1'e kadar 14 daire seçeneğinin bulunduğu Avrupa konutları Ispartakule'de daire fiyatlarının 129 bin TL ile 318 bin TL aralığında olduğunu belirterek, dairelerin 60 ay vade yüzde 0,80, 120 ay yüzde 0,85 faiz oranları ile satıldığını kaydetti.

SIRADA ATAKENT 3 VAR

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları markasıyla yeni projelere devam edeceklerini belirterek, Avrupa Konutları markasıyla Ispartakule 2 de dahil olmak üzere 6 bin 300 konut ürettiklerini, sırada 2 bin 400 konutluk Atakent 3 projesinin olduğunu açıkladı. Halkalı'da Atakent 1 ve Atakent 2 projelerinin yanında hayata geçecek olan Atakent 4 projesinin içinde ayrıca 167 odalı 4 yıldızlı bir otel de yer alacak. 200 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek ve 43 metrekare yeşil alana sahip olacak projenin ruhsat aşamasında olduğunu ve kasım içinde satışa sunmayı planladıklarını açıkladı.
Sabah

Avrupa Konutları, yeni adresi Ispartakule'de hızlı satışa çıktı

Dört ay önce inşaatına başladıkları Ispartakule 1'in yüzde 80'ini satan Avrupa Konutları, ikinci etapta da satışa çıktı. Bir haftada 330 dairenin yüzde 40'ını satan Avrupa Konutları'nın İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 'Bu bölgede proje yapmaya devam edeceğiz' dedi

Avrupa Konutları Tem, Atakent 1, Atakent 2 ve inşası devam eden Ispartakule 1’in ardından ikinci etabın satışlarına da başladı. Ispartakule 1’in inşaatına dört ay önce başlayan ve bu kısa sürede neredeyse kaba inşaatı tamamlayarak dairelerin yüzde 80’ini satan şirket, şimdi de 330 konutluk Ispartakule 2’yi satışa çıkarttı. Burada da ilk haftadan konutların yüzde 40’ını sattıklarını belirten Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Ispartakule’nin yeni konut projeleri açısından büyük potansiyel taşıdığına ve hızla canlanacağına dikkat çekti.

‘Maketten hayal satıyoruz’

Ispartakule 1’de dört ay gibi bir sürede büyük yol katettiklerini anlatan Çetinsaya, metrekare fiyatlarının ortalama 1.800 TL olduğunu söyledi. 330 konutun yer aldığı Ispartakule 2’de 1+1 daireler 129 bin TL’den başlarken, 4+1 dairelerde fiyatlar 318 bin TL’ye kadar yükseliyor. 25 bin 800 metrekare alan üzerine kurulan Avrupa Konutları Ispartakule 2’nin yüzde 80’i de yeşil alana ayrıldı. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra, fitness merkezi, sauna, çocuk oyun alanları, gölet ve suyolları ve sosyal yaşam alanlarına büyük yer verilen proje, ‘tatil köyü konforunda konut projesi’ anlayışıyla tasarlandı.
Avrupa Konutları markasıyla konuttan ziyade yaşam tarzına odaklandıklarını vurgulayan Çetinsaya, ailelere özellikle çocuklarıyla tatil köyü konseptinde yaşayabilecekleri bir proje yarattıklarını ifade etti. İnsanların artık makete bakarak, neredeyse bir hayali satın aldıklarına dikkat çeken Süleyman Çetinsaya, “Bu güveni korumalıyız. Bu yüzden konutlarımızı sözleşme tarihinden daha erken teslim ediyoruz, tüketici kiradan bir an önce kurtulsun diye. Ispartakule projesinde de sözleşme teslim tarihi Eylül 2011 ama biz haziran ayına yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Beş yılda 10 bin konut hedefi

Yüzde 40’ı satılan Ispartakule 2’nin kalanını da kısa bir süre içinde satacaklarını belirten Çetinsaya, ortalama 1.800 TL olan metrekare fiyatlarıyla ‘her şey dahil’ hizmet sunduklarını ifade etti. Ispartakule bölgesinde toplam 720 konut yaptıklarına dikkat çeken Çetinsaya, 50 bin konut potansiyeli olan bölgenin önümüzdeki dönemde hızla canlanacağına vurgu yaptı. Beş yılda 5 bin 600 konut teslim ettiklerini belirten Süleyman Çetinsaya, beş yıl içinde 10 bin konut daha yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Markalı konut konseptiyle projeler bittiğinde de takibini yapmaya devam ettiklerini anlatan Çetinsaya, yaptıkları projelerin tamamlandığında yüzde 70-80 prim yaptığına dikkat çekti. Şu anda tüketicinin yıllık yüzde 10 civarında bir faizle konut edindiğini belirten Süleyman Çetinsaya, şunları söyledi: “Bu faiz oranı artarsa ne kimse konut alır, ne de biz yapabiliriz. Yüzde 10 olan bu oranı daha da aşağı çekmek için bankalarla pazarlık yapıyoruz. Çünkü bizim işimiz konut satmak.”
Bu ay içinde Atakent 3’ün de inşaatına başlayacaklarını belirten Süleyman Çetinsaya, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’nin karşısına yapacakları projede bir de otel olacağını kaydetti. Bölgede bir otel açığı olduğunu da anlatan Çetinsaya, “Karşımızda hastane var, yakımızda okul var, havaalanına da yakın. Bu nedenle proje bir otel de istiyordu” dedi. 2 bin 400 konutuyla Atakent 3’ün dev bir proje olacağını ve bölgeyi daha da canlandıracağını kaydeden Çetinsaya, şu anda ruhsat aşamasında olduklarını en geç bir ay içinde inşaata başlayacaklarını ifade etti.

Gece teknik ekip bekletiyoruz

Artık inşaat sektöründe ‘teslim et, kenara çekil’ görüşünün sona erdiğini belirten Çetinsaya, projeleri tamamladıktan sonra da hizmet vermeye devam ettiklerini anlattı. Çetinsaya, şöyle devam etti:
“Projelerdeki aidat ödemelerine kadar ilgileniyoruz. Örneğin Atakent 2’yi teslim ettik, dairelerin satışı tamamlandı. Ama daha geçen hafta yeşil alana 2 bin gül diktik. Yani teslimattan sonra da çalışmaya devam ediyoruz. Nasıl güzelleştirebiliriz, uğraşıyoruz. Markalaşmanın ve satabilmenin yolu bu. Gece sitelerde en az üç nöbetçi tutuyoruz. Bu kişiler dairelerdeki acil teknik-mekanik sorunlar için bekliyor. Özellikle bu servisi çok önemsiyoruz. Bu yüzden konut alırken önce markasına bakın diyoruz.”
Radikal


Geri Dön