27 / 04 / 2024

Avrupa'nın en büyük etkinlik alanı Maltepe'de!

Avrupa'nın en büyük etkinlik alanı Maltepe'de!

Maltepe Dolgu Alanı, Avrupa’nın en büyük yaşam spor ve eğlence merkezine dönüşüyor. Dolgu çalışması biten yatırımı basına tanıtan Başkan Kadir Topbaş, projede yer alacak aktivite alanlarını sıraladı...




Avrupa'nın en büyük miting ve aktivite alanı olacak olan  Maltepe Dolgu Alanı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe Dolgu Alanı'nı ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdi.


Maltepe Dolgu Alanı'nda 2 bin 865 araç otoparkı, 76 otobüs otoparkı, 255 bin metrekare yaya yolu, 24 bin metrekare lale bahçesinin yanı sıra, spor ve çocuk oyun alanları, 10 adet çeşme, kültür ve aktivite alanında sergi mekânları, seyir platformları, 4 bin 600 kişi kapasiteli amfi tiyatro, piknik alanları, dış mekân spor aletleri yer alacak. Ayrıca  projede 3 adet helikopter pisti ile bilim parkı da bulunuyor. Özellikle çocukların ve gençlerin ilgisini çekecek bilim parkı; yanılsama adası, su adası, uzay-enerji adası, ses adası ve denge adasında oluşacak.


Maltepe Dolgu Alanı'nda spor alanları!


1 adet atletizm pisti, futbol sahası, 2 adet halı saha, 4 adet tenis kortu, uluslararası maşların oynanacağo 1 adet tenis kortu, 8 adet basketbol sahası, 4 adet voleybol sahası, 2 adet mini golf alanı, 7500 metre bisiklet parkuru, 61 adet bisiklet parkı, 2 adet trafik eğitim pisti, 2 adet model araç pisti (bunlardan biri küçük yaşlara hizmet verecek), 2 adet model gemi havuzu (biri küçüklere hizmet verecek), kaykay pisti ve bmx parkuru.


Maltepe Dogu Alanı'nda çocuk oyun alanları!


Çocuk macera parkı, deneysel eğlence alanları, açık-kapalı lunapark alanları, çocuk arkeoloji parkı, çocuk müzik oyun alanı, midilli parkuru, büfe vitamin kafe,mini hayvanat bahçesi, boyama etkinliği platformları, satranç, müzik dinleme köşeleri,yap-boz, lego oyun alanları,açık çocuk müzesi,seyir platformları,çay bahçesi,kumsal ve bisiklet yolu.



İBB


Geri Dön