28 / 04 / 2024

Axen Android TV'ler ne kadar, en uygun nereden alınır? 11 Şubat 2023 fiyat listesi...

Axen Android TV'ler ne kadar, en uygun nereden alınır? 11 Şubat 2023 fiyat listesi...

Gelişen teknolojiyle birlikte, piyasada farklı özellikte çok sayıda TV yer almaya başladı. Uygun fiyatlı android televizyonlarıyla dikkat çeken Axen, önemli satış rakamlarına ulaşıyor. Peki, android TV nedir, Axen TV hangi markanın?



Android TV, ilerleyen teknolojiyle beraber hayatımıza giren kelimelerden biri. Telefonlarda duymaya alıştığımız android, artık televizyon gibi diğer teknolojik aletlerde de kendini gösteriyor. Peki, android televizyon nedir ne işe yarar?

 Axen Android TV ler ne kadar, en uygun nereden alınır? 11 Şubat 2023 fiyat listesi...

Android, Google tarafından piyasaya sürülen bir işletim sistemi. Telefonlardan başka televizyon, tablet, akıllı saat hatta otomobil gibi pek çok teknolojik üründe yer alır. Yani android TV ismini kullanılan işletim sisteminden alıyor. Bu televizyonların hepsi aynı zamanda birer Smart TV yani akıllı televizyon.

SESLİ KOMUT ÖZELLİĞİ

Android işletim sistemine sahip televizyonlarda Google Play üzerinden indirilen oyunlar oynanabiliyor, müzik dinleyip, film izlenebiliyor. Youtube, Netflix, Exxen, Amazon Prime, Disney+, Digitürk Play, Blu TV, Tivibu Go gibi pek çok uygulama android işletim sistemi sayesinde televizyona indirilebiliyor. Android televizyonların en kullanışlı özelliklerinden biri sesli komut. Televizyona komut verme imkânı sunan bu özellik, “Google, televizyonu kapat” şeklinde birkaç anahtar sözcükle kullanılıyor.

Android TV box için televizyonu akıllandıran teknoloji denebilir. Android, webOS veya Tizen gibi işletim sistemleri, yeni model televizyonların pek çoğunda üretim bandından itibaren kullanılıyor. Ancak eski model, akıllı olmayan TV modellerinde internete bağlanma ve uygulamaları kullanma gibi özellikler bulunmuyor. TV Box sayesinde internetteki tüm program ve kanallar televizyondan izlenebiliyor.

CEP TELEFONU KUMANDA OLUYOR

Androidleri kullanmak için öncelikle televizyonu internete bağlamak gerekiyor. Ardından mail adresi ve şifreyle giriş yapıp hesap açarak kurulum tamamlanıyor. Sonrada Google Play aracılığıyla istenilen aplikasyonlar (APP) televizyona indiriliyor. Bu uygulamalara göre akıllı televizyon kullanıcısını tanımaya başlayıp, farklı uygulama önerilerinde bulunmaya başlıyor. Yani bu aşamadan sonra televizyon kişiselleştiriliyor. Akıllı TV ve dolayısıyla Android televizyon modellerinin en güzel özelliklerinden biri de telefonla entegre olması. Youtube veya Spotify gibi destekleyen uygulamalarda telefon ekranını televizyona yansıtıyor, arzu edilen video veya müziği seçerek TV’ye aktarıyor. Durdurma, sesi açıp kapatma gibi işlemler de televizyondan yapılabiliyor. Kısacası android televizyon modellerinde telefon kumanda olarak kullanılabiliyor.

Uygun fiyatlı televizyonlarıyla dikkat çeken Axen, Sunny markasının yan ürünü. Atmaca Elektronik tarafından üretiliyor.

Peki, AXEN 32 inç ne kadar? Axen 55 inç kaç ekran? 109 ekran Axen televizyon ne kadar?

 


Geri Dön