29 / 04 / 2024

Ay Konut'ta yıkım kararı ertelendi!

Ay Konut'ta yıkım kararı ertelendi!

Aydın Efeler'de Ay-Konut Yapı Kooperatifi'ne ait alanda yer alan Yavuzlar İnşaat'a ait satış ofisi ve örnek dairelerle ilgili alınan yıkım kararı ertelendi.



Aydın'ın Efeler ilçesinde 20 yılı aşkın zamandır süren ve binlerce ailenin mağdur olduğu Ay Konut Yapı Kooperatifi'ne ait alanda, Yavuzlar İnşaat tarafından inşa edilen satış ofisi ve örnek dairelerin yıkımı ertelendi.

Aydın Kulis Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2 yıl önce başlanan proje kapsamında, Güzelhisar Mahallesi'ndeki arazide bulunan eski binalar yıkılmış, satış ofisi ve örnek binalar inşa edilmişti.  Satış ofisi ve örnek binaların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Efeler Belediyesi yıkım kararı almış ve yıkımın 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirileceği tebliğ edilmişti. Yavuzlar İnşaat ortaklarından Tevfik Yavuz, bu binaların geçici olarak kurulduğunu ve projenin tamamlanmasının ardından bizzat kendileri tarafından yıkılacağını dile getirmişti. Firmanın Efeler Belediyesi ile yürüttüğü görüşmeler sonucunda yıkım kararının etelendiği öğrenildi. Ancak erteleme süresinin ne kadar geçerli olduğu ise henüz bilinmiyor.


Geri Dön