14 / 05 / 2024

Ayaş'ta 200 milyon dolarlık termal yatırım yapılacak!

Ayaş'ta 200 milyon dolarlık termal yatırım yapılacak!

Ayaş' ta inşası devam eden Naskon Sapphire Resort&SPA projesinin tamamı altı yılda tamamlanacak, inşasına geçen yıl başlanan devremülklerin 1. etabı, 2015 Nisan ayında teslim edilecek...



İnşaat sektöründe 1978 yılından bu yana faaliyet gösteren NASLI Grubu, Ayaş'taki termal turizm potansiyelini değerlendirmek için bölgeye 200 milyon dolarlık yatırım yapacak. 


Ayaş'ta inşası devam eden Naskon Sapphire Resort&SPA projesinin tamamı altı yılda tamamlanacak, inşasına geçen yıl başlanan devremülklerin 1. etabı, 2015 Nisan ayında teslim edilecek. Şirket ortaklarından Türker Naslı, devremülklerin yüzde 10'unun satışının tamamlandığını belirtti. 


Ayaş'ta toplam 18 bin dekar arazileri bulunduğunu belirten Naslı, burada devremülklerin yanı sıra beş yıldızlı otel ve sağlık merkezi kurulacağını anlattı. Naslı, devremülkte ve otelde tatil yapanların, şehirde iş yoğunluğu nedeniyle ihmal ettikleri başta diş, göz gibi tedavilerini de yaptırma fırsatı bulacaklarını belirtti. Bu sağlık merkezinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile de anlaşmalı olduğunu kaydeden Naslı, SGK kapsamındaki tedavilerin de yine tatil sırasında yapılmasına imkan sağlanacağını ifade etti. 


TERMAL TURİZM MERKEZİ 


Ayaş'ın büyük bir termal turizm potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Naslı, yurt dışından buraya hasta çekilebileceğini, bunun için tek koşulun, Ankara'ya yurt dışından doğrudan uçak seferleri konulması olduğunu söyledi. Naslı, bazı Kuzey Avrupa ülkelerinin, vatandaşlarını, sosyal güvenlik kapsamında tedavi ettirmek için Türkiye'yi tercih ettiklerini, Ankara'nın bu anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. 


TÜRK VE FRANSIZ MİMARLAR ÇİZDİ 


Türkiye'nin en büyük otel konseptli devremülk projesi olan ve Avrupa'nın en büyük tatil köyü konseptleri arasında yer alan Naskon Sapphire, Türk ve Fransız mimarlardan oluşan uzman ekip tarafından projelendirildi. 


Gerek yerleşim kurgusu, gerek mimari yapısıyla sahiplerine yepyeni bir devremülk anlayışı sunmayı hedefleyen Sapphire Resort ve SPA, toplam 200 milyon dolar yatırım ile hayata geçirilecek, içinde tuz odası, masajlar, cilt bakımı, hidroterapi, buhar banyosu, aromaterapi, çamur banyosu, koşu ve yürüyüş parkuru, basketbol, futbol sahası bulunduran tesis, termal suyu ile de konuklarını stresten arındırıp tam bir yenilenme imkanına kavuşturacak. 


Habertürk Ankara


Geri Dön