15 / 05 / 2024

Aybastı modern arıtma tesisine kavuştu!

Aybastı modern arıtma tesisine kavuştu!

OSKİ Genel Müdürlüğü, yaşanan sorunları çözmek amacıyla 2015 yılında başlattığı çalışmaları kısa bir süre içerisinde bitirerek günümüz teknolojisine uygun ve dünya standartlarında modern bir içme suyu artıma tesisi inşa etti.




Aybastı ilçesi temiz, kaliteli ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlayacak modern bir içme suyu arıtma tesisine kavuştu.

 
MEVCUT TESİS, İHTİYAÇLARA CEVAP VEREMİYORDU

 

Aybastı ilçe merkezi ve çevresinin içme suyu arıtımını sağlayan mevcut arıtma tesisi, kullanım ömrünün bitmesinden dolayı standartlara uygun içme suyu arıtımı gerçekleştiremiyordu. Mekanik aksamı eskiyen, betonarmesi yıpranan ve eski teknoloji sistemlerinin uygulandığı yavaş kum filtreli havuzlara sahip olan arıtma tesisi bazı dönemlerde bulanıklık sorunlarına neden oluyordu.

 

YENİ TESİS, SAATTE 400 M3 İÇME SUYU ARITIYOR

 

OSKİ Genel Müdürlüğü, yaşanan sorunları çözmek amacıyla 2015 yılında başlattığı çalışmaları kısa bir süre içerisinde bitirerek günümüz teknolojisine uygun ve dünya standartlarında modern bir içme suyu artıma tesisi inşa etti. Saatte 400 m3 içme suyu arıtım kapasitesine sahip olan tesisin devreye girmesiyle birlikte Aybastı ilçe merkezi ve çevresine standartlara uygun, temiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlanmış oldu.

 
TESİS, AYBASTI’YA UZUN YILLAR HİZMET VERECEK
 

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; “Aybastılı hemşehrilerimize sağlıklı, temiz ve içilebilir içme suyu hizmeti verebilmek için inşa ettiğimiz içme suyu arıtma tesisinin yapımı kısa sürede tamamlandı. Yeni yaptığımız tesis, Aybastı’ya uzun yıllar hizmet verecek” dedi.




Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön