09 / 05 / 2024

Perşembe içme suyu arıtma tesisine kavuştu!

Perşembe içme suyu arıtma tesisine kavuştu!

Yavaş kum filtreli içme suyu arıtma tesisinin yerine mevcut tesisin 10 günde yaptığı işi 1 günde yapabilecek, hızlı kum filtreli, günümüz standartlarına uygun ve modern bir arıtma tesisi OSKİ tarafından inşa edildi.




Sakin Şehir “Cittaslow” markalı, turizm merkezli Perşembe ilçesine temiz, kaliteli ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlayacak içme suyu arıtma tesisi hizmete girdi.

 

MEVCUT TESİSİN 10 GÜNDE YAPTIĞI İŞİ 1 GÜNDE YAPABİLECEK İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İNŞA EDİLDİ

 

Perşembe ilçesinde bulunan mevcut içme suyu arıtma tesisinin kullanım ömrünün bitmesi, eski ve hantal olması, yavaş kum filtreli ve işlevini tam olarak gerçekleştirememesi nedeniyle yeni bir arıtma tesisine ihtiyaç duyulmuştu. Yavaş kum filtreli içme suyu arıtma tesisinin yerine mevcut tesisin 10 günde yaptığı işi 1 günde yapabilecek, hızlı kum filtreli, günümüz standartlarına uygun ve modern bir arıtma tesisi OSKİ tarafından inşa edildi. 

 

PERŞEMBE İLÇESİNE TEMİZ VE SAĞLIKLI İÇME SUYU HİZMETİ SAĞLANACAK

 

Temel atma işleminden itibaren inşaat ve imalat aşamaları kısa bir süre içerisinde tamamlanan arıtma tesisi, hizmet vermeye başladı. Günümüz teknolojisine uygun ve dünya standartlarında olan modern içme suyu arıtma tesisi, saatte 400 m3 içme suyu arıtma kapasitesine sahip olup Perşembe ilçe merkezi ve çevresine standartlara uygun, temiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlamış oldu. Tesisin çevre düzenlemesi ve mekanik imalat çalışmalarının ise kısa bir süre içerisinde bitirilmesi teknik ekipler tarafından hedefleniyor.

 

TEMİZ, İÇİLEBİLİR VE HİJYENİK İÇME SUYU HİZMETİ İÇİN YENİ BİR ARITMA TESİSİ İNŞA ETTİK

 

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; “Perşembe ilçemizde bulunan mevcut arıtma tesisi, kullanım ömrünü bitirmiş ve hantal yapılı bir tesis olmasından dolayı abonelerimize sağlıklı içme suyu hizmeti veremiyordu. Biz, Perşembeli hemşerilerimizi bu sorundan kurtarmak ve dünya standartlarında sağlıklı, temiz, içilebilir ve hijyenik içme suyu hizmetini sağlamak için yeni bir arıtma tesisi inşa ettik. Hızlı kum filtreli havuzlara sahip olan tesisimizde fırınlanmış, suya doygun ve silis özellikli kum kullanıldı. Böylece Perşembeliler daha kaliteli, sağlıklı ve temiz içme sularını kullanmış olacak” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön