29 / 04 / 2024

Şiran İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Şiran İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Belediye Başkanlığı hem ilçenin 60 yıllık içme suyu sorununu çözecek projeye imza attı hem de ilde bir ilki gerçekleştirerek içme suyu arıtma tesisi kurdu...




Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Belediye Başkanlığı hem ilçenin 60 yıllık içme suyu sorununu çözecek projeye imza attı hem de ilde bir ilki gerçekleştirerek içme suyu arıtma tesisi kurdu.


Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ilçenin zirvesi olan Şahin Tepesinde 2,5 milyon liraya mal olan yeni içme suyu deposu ve arıtma tesisinde sona gelindiğini söyledi.


Konuyla ilgili bilgi veren Altıparmak, ilçenin cazibeli içme suyu olmasına karşın küresel ısınmadan dolayı, kaynak sularının çekildiğini, kış aylarında dondan, yaz aylarında da sıcaktan dolayı yetersiz olan içme suyu için göreve geldiği ilk yıl olan 2009 yılında Koruluk Barajının topuk suyunu ve iki yeni kuyudan yaptıkları takviye ile vatandaşlara suyun yokluğunu hissettirmediklerini söyledi.


Tehlikeyi o günden gördüklerini ve müracaat ederek Koruluk Barajından su alarak arıtıp şehrin en azından 60 yıllık su problemini çözmek için girişimde bulunduklarını belirten Altıparmak, bu bağlamda Şahin Tepesine yaptıkları bin tonluk içme suyu deposunun bitişiğine içme suyu arıtma tesisi kurduklarını kaydetti.


Hem arıtma tesisinin hem de su deposunun tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Altıparmak, Şiran’ın var olan 800 tonluk su deposuna şimdi bin tonluk daha bir su eklediklerini belirterek, toplamda 2,5 milyon liraya mal olan bu tesislerin yüzde 50’sinin SUKAP kapsamında hibe olarak karşılandığını, geri kalanın da İller Bankasına 15 yıl borçlanarak yaptıklarını ve arıtma tesisinin Gümüşhane’nin ilk temiz su arıtma tesisi olduğunu da sözlerine ekledi.



Hürışık


Geri Dön