28 / 04 / 2024

Ayçiçeği avans ödemesi fiyatları belli oldu

Ayçiçeği avans ödemesi fiyatları belli oldu

Trakya Birlik'ten yapılan Ayçiçeği avans ödemesi fiyatları açıklamasında Yüzde 40 yağlı baz ürün için 12 bin TL/Ton avans ödemesi yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Avans ödemesi uluslararası sözleşme oranı olan yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için avans ödemesi 12 bin 720 TL/Ton oldu.



Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği-Trakya Birlik ayçiçeği avans ödemesi fiyatını açıkladı.

Trakya Birlik tarafından açıklama yazılı olarak yapıldı. Açıklamada tüm dünyada görülen koronavirüs salgının ardından, yoğun olarak hububat ve yağlı tohum üreten Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeni ile başta ayçiçeği ve buğday olmak üzere tüm tarım ürünlerinin ne kadar stratejik bir önem arzettiğinin ortaya çıktığı vurgulandı.

Ayçiçeği ekim alanında bu yıl Türkiye'de yüzde 10 artış olduğunun belirtildiği açıklamada, beklenen 1 milyon 850 bin ton ayçiçeği rekoltesinin ülke yeterlilik oranının yüzde 70 seviyesini aşması beklendiği söylendi..

Trakya Birlik tarafından, iç ve dış piyasa koşullarında ortaya çıkan tablo, üretici talep ve gelir beklentilerinin Tarım ve Orman Bakanlığıyla sezon öncesi paylaşıldığı, piyasada oluşan ticari risklerin minimize edilmesi, bu suretle üretici beklentilerinin karşılanması noktasında gerek ürün desteği gerekse de ithal ürünlerle ilgili tanımlanabilecek uygulamaların ülke üretiminde yakalanan ivmenin gelecek sezonda da sürdürülmesinde çok önemli katkılar sağlayacağının aktarıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön