19 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı, şeker, un, çay derken bir kötü haber daha! Uzman isim resmen duyurdu

Ayçiçek yağı, şeker, un, çay derken bir kötü haber daha! Uzman isim resmen duyurdu

Türkiye'de temel gıda ürünlerine zam gelmeye devam ederken analistlerden de korkutan uyarılar gelmeye devam ediyor. Ekonomist Uğur Civelek, doların euro ile yarışa girmesinin Türkiye'de enflasyonu artıracağını savundu. Bu da yeni zamlar anlamına geliyor.



Ülkemizde un, şeker, çay ve yağlara art arda gelen zamlar vatandaşların ay başını zorla getirmesine nede oluyor. Borç batağındaki Türk halkı içinde bulunduğu durumdan çıkış ararken ekonomistler tarafından yapılan yorumlar, yaşadığımız sıkıntıların biraz daha uzun sürebileceğine işaret ediyor. 

ENFLASYON ENDİŞESİ VAR

Dolar 17,3 lira bandında ilerlerken Euro ise 17,5 seviyesinde. Ekonomist Uğur Civelek doların, Euro karşısında değerlenmesinin Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarının ve Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş olduğunu belirtti. Civelek, doların euro karşısında değerlenmesinin Avrupa’da enflasyonu artıracağını söyledi. Civelek’e göre bu durum Türkiye’de de enflasyonun daha da artmasına neden olacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön