18 / 07 / 2024

Ayçiçek yağı, şeker, un, çay derken bir kötü haber daha! Uzman isim resmen duyurdu

Ayçiçek yağı, şeker, un, çay derken bir kötü haber daha! Uzman isim resmen duyurdu

Türkiye'de temel gıda ürünlerine zam gelmeye devam ederken analistlerden de korkutan uyarılar gelmeye devam ediyor. Ekonomist Uğur Civelek, doların euro ile yarışa girmesinin Türkiye'de enflasyonu artıracağını savundu. Bu da yeni zamlar anlamına geliyor.




Doların Euro karşısında güçlenmesinin enflasyona olan etkisi üzerine Civelek şunları aktardı: “Ukrayna meselesi de gıda ve enerji krizi nedeniyle enflasyonun hızlanmasında etkili oldu. Dolar ve Euro farkının kapanması Avrupa’da enflasyonun daha hızlı artmasına neden olur. Türkiye’de ithalatta ciddi artış var. İthalatı sınırlamak için bir şey yapmıyoruz. Maliyetler artıyor. Türkiye’de talep değil maliyet kökenli bir enflasyon var. Türkiye dışarıdan finansman bulamıyor. Kuru tutamıyoruz, enflasyon baskıları güçleniyor. Avrupa’ya örneğin ihracat yapacağız, ihracat maliyetimiz artıyor çünkü euronun değeri düşüyor. Oradan aldığınız mallarında fiyatı artıyor çünkü içeride de kurlar yükseliyor. Dünyadaki türbülansın Türkiye’ye maliyeti ağır, sorunlarımızı ağırlaştırıyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön