27 / 04 / 2024

Ofislerde yeni trend sanal ofisler!

Ofislerde yeni trend sanal ofisler!

Maslak, Levent ve Yeşilköy’de metrekaresi 33 dolara çıkan kiraların yanına bile yaklaşılamazken, sanal ofisler, işinizi bir gökdelene taşıma fırsatı veriyor. Üstelik ayda ortalama 300 liraya.



Maslak, Levent ve Yeşilköy’de metrekaresi 33 dolara çıkan kiraların yanına bile yaklaşılamazken, sanal ofisler, işinizi bir gökdelene taşıma fırsatı veriyor. Üstelik ayda ortalama 300 liraya. Bu çalışma modeline göre ofis kiralamak, dekorasyon, istihdam, ısınma gibi giderlerle uğraşmadan tümünü kiralayabiliyorsunuz.


Maslak'ta metrekare fiyatı 33 dolara çıkan ve 10 bin doları aşan büro kiralarının yanına bile yaklaşamayanların son yıllardaki tercihi sanal ofisler. Bu iş modelinde ofis aramak, kiralamak, dekorasyon, elektrik-su-doğalgaz, teknik altyapı gibi işlerle uğraşmayıp tüm bunları veya bir kısmını hazır olarak kiralıyorsunuz. Dünyada hızla büyüyen pazarda kullandıkça öde mantığı işliyor ve birileri sizin adınıza her şeyi düşünüyor.


99 LİRA İLE 5 BİN LİRA ARASINDA

Sektör temsilcilerine göre, bugün İstanbul'da her şey dahil bir büro açmanın maliyeti 100 bin lirayı buluyor, aylık giderler de cabası. Hal böyle olunca, en fazla talep; evde çalışanlar ve bürolarını sürekli kullanmayanlardan geliyor. Ücretler, isteğe göre 99 ila 5 bin lira arasında değişiyor. Ancak ortalama 300 liraya işlerinizi yürütecek bir mekana sahip oluyorsunuz.


KAPISI HERKESE AÇIK

Aldığımız bilgilere göre, yaklaşık 50 şirketin bulunduğu ofis piyasasında rekabet hızla artarken, son dönemde işin karlılığını fırsat bilenler de şimdiden kayıtdışı çalışmaya başlamış. Nedeni ise çok basit: 'İçimde ukte kaldı hep patron olmak istemiştim, bir plazanın 26'ıncı katında kahvemi içeyim' diyenler bile ofis kiralıyor. Girişimcilikte sınır tanımayan ofis piyasasının kapılarını sizler için araladık.

 

PRESTİJLİ BÖLGEDE ADRES PLAZA KAPISINDA TABELA

E-Ofis Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Seda Meral, son 3 yılda hızla büyüyen hazır ofis sektörünün, genç girişimciler, yatırımcılar tarafından oldukça ilgi gördüğünü belirtiyor. Günlük, saatlik ve aylık kullanımlar için seçenekler sunduklarını söyleyen Meral, “Paketler kapsamında, prestijli bir lokasyonda yasal iş adresi, şirketiniz adına özel telefon hattı, misafirlerinizin karşılanıp ağırlanması, size özel tabela, toplantı salonu kullanımı gibi seçenekler var. Yatırımcı artık internet, temizlik ısınma, gibi hizmetleri düşünmek istemiyor” diyor.



Ofislerde yeni trend sanal ofisler! 



Seda Meral

MALİYET % 80 DÜŞÜYOR


Seda Meral, sektörde ücretlerin verilen hizmet ve ofisin özelliğine göre değiştiğini söylüyor. Meral, "Türkiye'de yaklaşık 5 yıllık geçmişi olan bu iş kolu sayesinde, özgürlüğüne düşkün olanlar istediği yerde ve dilediği gibi çalışma şansına sahip oluyor. Firmalar ayrıca, büro giderlerini yüzde 80'e kadar düşürürken, profesyonel bir yardım alıyor" diyerek iş dünyasına kapıları aralıyor. Şu an 11 lokasyonda hizmet verdiklerini anlatan Meral, önümüzdeki dönemde Bursa, Ankara, Gaziantep,  Adana  gibi şehirlere de yatırım planladıklarını paylaştı. 


İnsanlar 10 yıl öncesindeki gibi düşünmüyor

'Officeport İstanbul' kurucu ortağı Kıvanç Coşar, 30 yıl önce hayal ettiğimiz ne varsa, daha fazlası günümüzde mevcut. Uçan araba hariç! “ diyerek söze başlıyor. İş dünyasının artık daha farklı ve esnek olduğunu anlatan Coşar, “Yüzlerce yeni çalışma modeli içinde insanlar artık 10 yıl öncesindeki gibi düşünmüyor, bu da haliyle pratik çözümleri beraberinde getiriyor” diyor. Sektörde işlerin ne aşamaya geldiğini Coşar'dan dinliyoruz: “Müşterilerimiz için uçak, restoran rezervasyonları yaptırıp, avukat, mali müşavir, bilişim danışmanı, tercümanlık gibi hizmetleri veriyoruz.”

 


Ofislerde yeni trend sanal ofisler!



Kıvanç Coşar

ANADOLU'DAKİ FİRMALARIN İSTANBUL ŞUBESİYİZ


Coşar, “Anadolu'da üretim yapan bir firma bizimle bağlantı kuruyor. İstanbul'daki toplantıları, telefon ve kurumsal yazışmalar gibi hizmetlerle bir bakıma, o şirketin İstanbul şubesi oluyoruz. Şehir dışından gelenler de bizden yardım alıyor” örneğini veriyor. Kıvanç Coşar, kayıtdışı çalışanlara karşı uyarırken, piyasadaki şirketlerle beraber dernekleşme ve buna bağlı kurumsallaşma sürecine yöneldiklerini paylaşıyor. Bu hizmeti almak isteyenlerin ofisleri gidip görmeleri ve sözleşmedeki detaylara dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Diğer taraftan kendilerine başvuran müşterilere de aynı özeni gösterdiklerini paylaşıyor.


Bizim kiralayacağımız, 26. kattaki ofis açsın kapılarını, dikenli teller örmesin kendinden olmayana, yükseklere çıktıkça yalnızlaştırmasın. Dışarıdan hava girsin, sokağın gürültüsü, patırtısı duyulsun. Duvarında güneşli bir resim, içindeki çocuklar güneşten büyük olsun. Özellikle Bodrum'da kıyıya vurmuşlar. Bizim ofisin aklı biraz kıt, insafı fazla olsun. Tüm bunlar olurken biz de Eminönü-Üsküdar vapurunda olalım. Gülme, arkadaş olmasın mı? Bu arada, siz kapıların kapandığına bakmayın, onların kapandığı gibi açılmaktan başka bir işlevi yoktur.


Yeni Şafak


Geri Dön