29 / 04 / 2024

Ay'da ev inşa etmenin maliyeti ne kadar?

Ay'da ev inşa etmenin maliyeti ne kadar?

İngiltere’de bir finans kuruluşu, ilk Ay gayrimenkul rehberini yayınladı. Gayrimenkul rehberinde Ay'da ev inşa etmenin maliyeti hesaplandı. 



İngiltere’de faaliyet gösteren Money adlı bir finans kuruluşu Ay’da bir ev inşa etmeninin maliyeti hakkında hesaplama yaptı. NTV'de yer alan habere göre; uzmanlar, Ay yüzeyinde yaşamanın ayda 325 bin dolara (yaklaşık 240 milyon Türk Lirası) dolara mal olacağını ortaya koyan ilk Ay gayrimenkul kılavuzunu yayınladı. 

Ekip, Ay'daki bir evin maliyetini hesaplamak için çeşitli faktörlerü göz önünde bulundurdu. Bir ev inşa etmek için gereken hammaddeler, Ay'ın atmosferini inşa etmek için gereken özel malzemeler, inşa etmek için seyahat etmek için gereken astronotlar ve malzemeleri buraya taşımanın ortalama maliyeti. 

Ay da ev inşa etmenin maliyeti ne kadar?

AY'DAKİ BİR EV SATIN ALMAK YÜZDE 27 ORANINDA KAR SAĞLAYACAK 

Ay yüzeyine gönderim miktarını hesaplamak için, maliyet verileri SpaceX'ten alındı. Buna göre Ay’daki  tam işlevli ilk evin maliyeti  48 milyon 454 bin 63 dolar (yaklaşık 360 milyon 260 bin Türk lirası) olacak. Fakat ilk ev tamamlandıktan sonra Ay’a taşınan inşaat malzemelerinin varlığı ve halihazırda ayda ikamet eden işçiler nedeniyle, diğer evler 40 milyon 662 bin 642 dolara (yaklaşık 305 milyon Türk lirası) mal olacak. Araştırmacılar ayrıca, sakin ve çorak Ay manzarasına sahip evlerini aşırı nüfuslu Dünya'da ev satmak istediklerinde potansiyel olarak yüzde 27,61 oranında kar elde edilebilenecek. 

Ay da ev inşa etmenin maliyeti ne kadar?

Evlerin fiyatına, aynı zamanda evdeki oksijeni korumak için hava sızdırmazsızlığı, endüstriyel güçte klima ve ısıtıcılar, meteor geçirmez pencereler, yalıtım ve organik enerji kaynakları gibi hayati gereksinimler de dahil edildiği aktarıldı. 

Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planlıyor!


 


Geri Dön