05 / 05 / 2024

Aydın Efeler'e 400 bin metrekare yol yapılacak!

Aydın Efeler'e 400 bin metrekare yol yapılacak!

Başkan Özakcan, "Vatandaşlardan yoğun bir şekilde yol talebi geliyor. Bu talepleri karşılamak adına yaz aylarında çalışma başlatılacak. Yaklaşık 400 bin metrekare yol yapmayı hedefliyoruz" dedi.




Aydın'ın Efeler Belediyesi, yaz aylarında başlatacağı yol hamlesi için 2 adet silindir satın alarak makine parkını genişletti.


Vatandaşlardan gelen talep üzerine Belediye Meclisi'nde geçen aylarda alınan kararın ardından Devlet Malzeme Ofisi'nden satın alınan iş makineleri Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İş makinelerinin geçen yıl Ağustos ayında alınan Yatırım Teşvik Belgesi sayesinde Katma Değer Vergisi ödemeden alındığını ifade eden Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Önümüzdeki 5 yıl içinde alacağımız ekskavatör, kazıcı yükleyici, greyder, loder, dozer, cenaze yıkama aracı, silindir, vinç gibi tüm iş makineleri için KDV ödemeyeceğiz. Aldığımız belgeyle bir milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlayacağız. İlk etapta DMO'dan toprak silindir ve asfalt silindiri olmak üzere 2 adet araç aldık. Önümüzdeki aylarda da 2 greyder, bir forklift, bir TIR çekicisi, bir mini ve bir büyük loder daha gelecek. 5 yılda yeterli bir makine parkına sahip olmak istiyoruz" diye konuştu.

Yaz aylarında yol hamlesi başlatacaklarını belirten Başkan Özakcan, "Vatandaşlardan yoğun bir şekilde yol talebi geliyor. Bu talepleri karşılamak adına yaz aylarında çalışma başlatılacak. Yaklaşık 400 bin metrekare yol yapmayı hedefliyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön