28 / 04 / 2024

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol TBMM gündeminde!

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol TBMM gündeminde!

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyola ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Karaca, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Karaca, ''Aşağıda yazılı sorularımın Anayasa' nın 98. TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Karaca, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Aydın-Denizli arasında yapılacak olan ve daha önce çeşitli nedenlerle ihalesi 11 kez ertelenen 163 kilometrelik otoban için yüklenici firma Fernas İnşaat ile sözleşme imzalandı. Aydın-Denizli Otoyol ihalesi 3 Temmuz'da yapılan projeyi 6 firma içinde en iyi teklifi veren Fernas İnşaat üstlenmiştir. Basında yer alan haberlerde proje tutarının 7 milyar lirayı bulabileceği belirtilmekle birlikte Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen proje için Karayolları Genel Müdürlüğü yüklenici firmaya günlük 35 bin araç geçiş garantisi verdiği ve geçiş ücretinin kilometre başına 5 cent/Euro olarak fiyatlandırıldığı iddia edildi.''

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın soruları:
1- Aydın-Denizli Otoyol Projesinin toplam yatırım maliyeti ne kadardır? 

2- Aydın-Denizli Otoyol Projesi için Aydın-Kuyucak kesimi için garantiye esas gün lük araç sayısı ne kadardır? 

3- Aydın-Denizli Otoyol Projesi için Kuyucak-Denizli kesimi için garantiye esas gün lük araç sayısı ne kadardır? 

4- Aydın-Denizli Otoyol Projesi için Aydın-Kuyucak kesimi için verilen garanti tutarı ne kadardır? 

5- Aydın-Denizli Otoyol Projesi için Kuyucak-Denizli kesimi için verilen garanti tutarı ne kadardır? 

6- Aydın-Denizli Otoyol Projesi için araç başına verilen garanti miktarı ne kadardır? 

7- Aydın-Denizli Otoyol Projesinde verilen garanti neye göre belirlenmiştir? Garanti tutarı kilometre bazında mı araç bazında mı belirlenmiştir? 


Geri Dön