28 / 04 / 2024

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!



Kira yardımından faydalanmak için kiracıların taşıması gereken şartlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla hayata geçirilen bir proje kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlara kira yardımı sağlanacak. Bu yardımlar düzenli olarak her ay hesaplara yatırılacak. Kira yardımı programından faydalanmak isteyen vatandaşlara yapılacak ödemeler, eve giren gelirler ile şehirlerindeki kira oranlarına göre değişiklik gösterecek.

Kira yardımı ödemeleri, bir yıl boyunca devam edecek. Ancak bu programdan faydalanmak için bazı şartlar gerekiyor. Öncelikle, kişinin sigortası olmaması ve dar gelirli sınırını aşmaması gerekiyor. Ayrıca, evde yaşayan kişilerin arasında taşınmaz mal sahibi olmamaları da gerekli bir şart. Bu şartları yerine getiren dar gelirli kiracılar sağlanan yardımdan faydalanabilecek.

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Kira ve taşınma yardımları başlıyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön