13 / 05 / 2024

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!



Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Kira yardım programı ile ilgili detaylar

Türkiye'de düzenli bir gelire sahip olmayan kişilere şehirler arasında değişkenlik gösteren kira yardımı yapılıyor. İstanbul, İzmir ve  Ankara  gibi büyük şehirlerde yaşayanlara aylık 1150 TL kira yardımı verilirken, Antalya, Adana, Bursa ve Konya gibi diğer şehirlerde bu miktar 1085 TL'ye düşüyor. Mersin, Eskişehir, Sakarya ve Erzurum'da ise kira yardımı miktarı 995 TL'ye kadar düşüyor. Tokat, Zonguldak ve Çanakkale'de ise kira yardımı 905 TL'ye kadar iniyor. Düzce, Şırnak ve Yozgat'ta ise kira yardımı miktarı 810 TL'ye kadar düşüyor. Bolu ve Bingöl'de ise aylık kira yardımı miktarı 715 TL'ye kadar düşüyor.

Kira yardımı başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Başvurular için kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra arama bölümüne "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" yazarak açılan sayfadaki başvuru formu dolduruluyor. Ayrıca, başvuruları Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da yapmak mümkün.

Kiracılara yardım süresi, 12 ay boyunca devam ediyor. Ancak, deprem felaketleri gibi özel durumlarda, evi hasarlı olan vatandaşlara ek maddi destekler sağlanıyor. İstanbul'da son zamanlarda, kira yardımı miktarı deprem nedeniyle artırıldı ve 3500 TL'den 5500 TL'ye yükseltildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön