29 / 04 / 2024

Aydın'ın İstiklal mahallesindeki 50 yılık ev müze yapılması için bağışlandı!

Aydın'ın İstiklal mahallesindeki 50 yılık ev müze yapılması için bağışlandı!

Ali Sarıyörük'ün eşi Suna Sarıyörük, İstiklal mahallesi İnkılap caddesindeki 19'uncu yüzyılın Osmanlı sivil mimari örneğini taşıyan evlerinin 50 yıllık kullanım hakkını, müze yapılmak üzere İncirliova Belediyesi'ne bağışlama kararı aldı



Müze müjdesini veren İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Fen İşleri Müdürü Özlem Koyun, merhum Sarıyörük'ün kızları Nebihe ve Elif Sarıyörük'le giderek incelemede bulundu. İnceleme esnasında aile, evde yaşadıkları dönemleri hatırlayarak duygulu anlar yaşadı.


"BİZİM İÇİN ONURDUR"


Tarihi evin yeniden tasarlanması ve peyzaj çalışmalarının yapılarak Kültür Sanat Evi'ne dönüştürülmesi için Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini kaydeden Başkan Gürşat Kale, "Sarıyörük ailesi İncirliova'ya büyük katkılar sundu. Hayırsever kişiliği ve ilçemize olan katkılarından dolayı Ali Sarıyörük'ü bir kez daha saygıyla anıyoruz. İncirliova Belediyesi olarak merhum Ali Sarıyörük'ün isminin yaşatılması bizim için büyük onurdur" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön