15 / 05 / 2024

Aydın Kültür Sanat Evi

Aydın Kültür Sanat Evi

Ali Sarıyörük'ün eşi Suna Sarıyörük, İstiklal mahallesi İnkılap caddesindeki 19'uncu yüzyılın Osmanlı sivil mimari örneğini taşıyan evlerinin 50 yıllık kullanım hakkını, müze yapılmak üzere İncirliova Belediyesi'ne bağışlama kararı aldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, farklı şehirlerde bulunan birimlerine, sözleşmeli sanatçı alımı yapacaktır. Bu alım, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek olup bazı şehirler ve branşlarda belirlenen sayıda sanatçıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Batman Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi 9 Haziran'da hizmete açılacak!

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Afyonkarahisar Bolvadin'de spor tesisleri ve kültür evi projesi tamamlanıyor!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Bolvadin'i ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kaya, Kaymakam Öztürk'ten yapımı süren spor tesisleri ve kadın kültür evi çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor Projesi mecliste!

Bartın ilinde hayata geçirilmesi planlanan Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bankoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Hatay Meclis binası kültür-sanat merkezi oluyor!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

İstanbul dünyanın kültür ve sanat merkezi olacak!

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

İstanbul 5 milyar dolara kültür-sanat merkezi oluyor!

İstanbul’da 2.5 yıllık dönemde 5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımlar kentin kültür-sanat çıtasını yükseltecek.

Aydın Kültür Sanat Evi Haberi

Aydın Kültür Sanat Evi

Müze müjdesini veren İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Fen İşleri Müdürü Özlem Koyun, merhum Sarıyörük'ün kızları Nebihe ve Elif Sarıyörük'le giderek incelemede bulundu. İnceleme esnasında aile, evde yaşadıkları dönemleri hatırlayarak duygulu anlar yaşadı.


"BİZİM İÇİN ONURDUR"


Tarihi evin yeniden tasarlanması ve peyzaj çalışmalarının yapılarak Kültür Sanat Evi'ne dönüştürülmesi için Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini kaydeden Başkan Gürşat Kale, "Sarıyörük ailesi İncirliova'ya büyük katkılar sundu. Hayırsever kişiliği ve ilçemize olan katkılarından dolayı Ali Sarıyörük'ü bir kez daha saygıyla anıyoruz. İncirliova Belediyesi olarak merhum Ali Sarıyörük'ün isminin yaşatılması bizim için büyük onurdur" dedi.



Yeni...