30 / 04 / 2024

Aydın Karacasu Kültür Evi restore edildi!

Aydın Karacasu Kültür Evi restore edildi!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafından restore edilerek Kültür Evi olarak değerlendirilmesi kararlaştırılan Sarayaltı Caddesindeki tarihi binada yapılacaklar ve kurulması planlanan kooperatif konusunda bir toplantı gerçekleştirildi.



Aydın Karacasulu kadınların katıldığı toplantıda Aydın Büyükşehir Belediyesinden bir uzman ekip kooperatif konusunda bilgi verdi. Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda kooperatif kurulması yönünde yasal bir sorun olmadığı aktarıldı. Kooperatif kurma sürecinin zaman alacak olsa da Kültür Evinde çalışmaların başlayacağı bilgisi verildi. Karacasu Belediyesinin öncülüğünde açılacak olan kültürel kurslarda gönüllü kadınlar eğitim alacak. Üretilen ürünlerin kooperatifin kurulması ile birlikte kazanca dönüştürüleceği kaydedildi.



Aydın Karacasu Kültür Evi restore edildi!


MANTAR ÜRETİMİ


Ayrıca bilindiği gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi Karacasu’da kültür mantarı yetiştiriciliği konusunda çeşitli yerlerde incelemeler yapmış ve olumlu sonuçlar almıştı. Mantar üretimine geçilmesi halinde kurulacak olan kooperatif bu konuda değerlendirilecek ve Karacasulu kadınlar için yeni bir iş alanı yaratılmış olunacak. Konu hakkında bilgi veren Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “Mantarda kooperatif kurmadan adım atmamız mümkün değil.  Büyükşehir bu konuyla ilgili yerimize baktı. Olumlu etütler var. Birkaç yerde incelemelerini yaptı. Mantarda bir netleşme olursa kooperatif kurulacak” dedi.



Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön