28 / 04 / 2024

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi paylaşılamıyor!

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi paylaşılamıyor!

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediyesi arasındaki çekişmeden yeni bir kriz ortaya çıktı. Efeler Belediyesi, ortaklaşa kullanılan Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'ni Büyükşehir Belediyesi'nden boşaltmasını istedi.




CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediyesi arasındaki çekişmeden yeni bir kriz ortaya çıktı. Efeler Belediyesi, ortaklaşa kullanılan Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'ni Büyükşehir Belediyesi'nden boşaltmasını istedi. Bina boşaltılmayınca Efeler Belediyesi, kaymakamlığa başvurup gereğinin yapılmasını talep etti. Kaymakamlık binanın boşaltılması için tebligat gönderirken, Büyükşehir Belediyesi ise yürütmenin durdurulması için dava açtı.  


Gerilim tırmandı 


Efeler Belediyesi'nin hizmet binası yapmak için istediği eski otogar alanına Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun karşı çıkmasıyla başlayan iki belediye arasındaki gerilim, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Efeler Belediyesi'nin kira ödeyerek hizmet verdiği bina ve ESKO İşhanı için kamulaştırma kararı alınmasıyla tırmanmıştı.  



Yeni Asır


Geri Dön