29 / 04 / 2024

Aydın Kızılcabölük'ün imar sorunu gençleri mağdur etti!

Aydın Kızılcabölük'ün imar sorunu gençleri mağdur etti!

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte Kızılcabölük Mahallesi’nde ortaya çıkan imar sorunu gençleri mağdur etti. Evi olmayana kız verilmeyen mahallede, evlerine tapu alamayan gençler evlenemiyor.



Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Kızılcabölük Mahallesi'nde yaşayan gençlerin derdi büyük. Arazilerin tapusu olmayan mahallede yuva kurmak isteyen gençler, yaptırdıkları evlere tapu olmadığı için ne elektrik bağlatabiliyor ne de evlenip evlerinin içine girebiliyor. Yetkililerden yardım isteyen gençler, yuva kurup dünyaevine girebilmek için bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyor. Geleneklere göre evi olmayan erkeklere kız verilmeyen Aydın'ın mahallelerinde evlenme çağındaki gençler kadar aileleri de bu durum karşısında oldukça güç duruma düşüyor. Aydın'ın büyükşehir olmasıyla birlikte Kızılcabölük'te ortaya çıkan sorun her geçen gün gençleri mağdur etmeye devam ediyor. Büyükşehir olmadan önce köy muhtarlığının verdiği izin kağıdı ile Özel İdare'den imar izni alıp evlerine elektrik bağlatabilen köylülere şimdi ne köy muhtarlığı izin kağıdı verebiliyor ne de büyükşehir imar izni. Yıllardır tapusuz arazilere evlerini yapıp yuva kurabilen vatandaşlar Aydın'ın Büyükşehir olmasının ardından imar izni alamayınca kaçak inşaat yapmış konumuna düşüyor. Kızılcabölük'te evlenme çağına gelen gençler de tepkili. Köyde çiftçilik yapan gençlerden Süleyman Özkan, "200 haneli köyümüzde normal şartlarda her yıl 5- 6 arkadaşımız dünyaevine giriyordu. Son bir yıldır arkadaşlarımız düğünlerini ertelemek zorunda kalıyor. Bu sorun çözülmezse ya bizler evlenemeyeceğiz ya da doğup büyüdüğümüz bu topraklardan evlenmek uğruna göçüp birer işsiz olarak şehirde ayakta kalma savaşı vereceğiz. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu. ÜMİT ÖZMEN


"Mağduriyet giderilmeli"  


Şimdiki gençlerin evlenmek için ayrı ev istediğini dikkat çeken mahalleli Mehmet Ateş, "Buralarda evi olmayan erkeğe kız vermezler. Nişanlı olanlar yaptırdıkları evlere elektrik bağlatamayınca evlenemiyor. Bu sorun sadece bizim mahallemizde de yok. Koçarlı'nın çoğu dağlık mahallesinde tapu sorunu var. Bu sorunun çözülmesi için ya buralardan tapu kadastro geçirilmesi veya muhtarlık senetlerinin yeniden geçerli sayılması gerekir. Bizim mağduriyetimiz bir an önce giderilmeli" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön