28 / 04 / 2024

Çayırova'daki dönüşüm projesinin uzaması halkı mağdur etti!

Çayırova'daki dönüşüm projesinin uzaması halkı mağdur etti!

Kocaeli Çayırova Belediye Meclisi'nde gündeme gelen Emek ve İnönü Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm tartışmalara neden oldu. Meclis üyeleri, projenin uzaması nedeniyle halkın mağdur olduğunu savundu, çözüm istedi.



Kocaeli Çayırova Belediyesi'nin ocak ayı meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Meclis salonundaki toplantıya ilgi yüksek oldu. Meclis toplantısına Yusuf Turan başkanlık etti. Açılış ve yoklama ile başlayan mecliste ilk olarak gündem dışı konuşmalar yapıldı. Meclise başkanlık eden Yusuf Turan 2016 yılının sağlık, huzur ve barış getirmesini diledi. Gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi A. Kadir Honca, "2015 yılının insanların ölümle baş başa kaldığı bir yıl oldu. Yeni yılda insanların ölmediği ve barış içerisinde bir yıl olmasını diliyorum. Doğu ve güneydoğuda insanlar göç ediyor. Vatandaşlar sokaklarda yaşıyor. Sarıkamış şehitlerini rahmetle anıyoruz. Her ay gündeme gelen ve çözüm bulunamayan Emek ve İnönü Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm sorunu var. Bu konudan bizler de mahalleliler de bıktı" ifadelerini kullandı. 


MAĞDURİYET SON BULMALI 

Saadet Partili meclis üyesi Zeki Özçelik de "Emek ve İnönü Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm konusuyla ilgili olarak vatandaşlar bizlere de ulaştı. Bu konuyla ilgili olarak vatandaşlara bilgi verilmesini istiyoruz. Geçen dönem bir karar verilmiş. Belediye başkanı bu konuyu bir üst mahkemeye taşımayacağını söylemişti. Belediye madem bu konudan vazgeçti. TOKİ'ye yazı yazarak burada bir projesinin olmadığını açıklayacak. Emek ve İnönü Mahalleleri sakinleri, yaşanan bu durumdan dolayı mağdur durumda. Belediye TOKİ'ye yazı yazarak bu mağduriyetin son bulunması sağlamalı" diye konuştu. 


VATANDAŞ MAĞDUR OLDU 

Çayırova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Refik Tartar da konu hakkında konuşarak, "Belediyemizin  TOKİ  ile yaptığı anlaşmada bu proje iki kısımdan oluşuyor. Vatandaşlar, buradaki projeden vazgeçilsin diye TOKİ'ye başvurdu. Sorun, TOKİ'nin bu projeyi sahiplenmemesinden kaynaklanıyor. TOKİ, belediye ne karar verirse o yönde bir tutum sergileyeceğini belirtti. TOKİ'nin burada dönüşümle ilgili kanundan gelen bir yetkisi var. Biz vatandaş karlı çıksın diye belediye olarak bu projenin bir ayağında olduk. Vatandaşın mağdur olduğu konusunda hemfikiriz. Bu projenin uzun sürmesi vatandaşları mağdur etti. Meclis bu konuda bir karar alıp bu kararı TOKİ'ye verirse bu sorun çözülür" açıklamasını yaptı. Konu hakkında kesin bir kanıya varılmadı, bir sonraki mecliste bu konunun bir kez daha gündeme gelmesi bekleniyor. 


KOMİSYONA ÜYELER SEÇİLDİ 

Meclisteki gündem maddeleri kapsamında yer alan Çayırova Belediyesi'nde çalıştırılan sözleşmeli personelin aylık net ücretlerine yüzde 10 artış yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı. Belediye meclis toplantısında aynca denetim komisyonuna üye seçimi de gerçekleştirildi. Yapılan oylamada denetim komisyonuna; Filiz Ayyıldız, Sefa Yılmaz, Cemil Göksu ile Hüseyin Tarakçı getirildi. Çayırova Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısı 2 Şubat Salı günü saat 1 5.00'te yapılacak. 



Hanifi SURUN/Bizim Kocaeli




Haber Gebze Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Çayırova belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısının en önemli gündem dışı konusu yine Emek ve İnönü Mahalleleri oldu. Meclis üyeleri tarafından mahalleler için vatandaşın lehine olmak koşulu ile kentsel dönüşüm projesinin derhal hazırlanması çağrısı yapıldı. 

ayırova Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı önceki gün Çayırova Meclis salonunda yapıldı. Toplantıya akrabasının vefatı nedeni ile şehir dışında olan Çayırova Belediye laşkanı Şevki Demirci'nin yerine Başkan Vekili Yusuf Turan'ın başkanlık etti. Meclis toplantısına Emek Ve İnönü Mahallesinden bir gurup vatandaşta katıldı. Meclis toplantısı grubu adına Yusuf Turan'ın , CHP Grup Sözcüsü Abdulkadir Honça' nın ve Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik'in yeni yılla ilgili dilek ve temennilerini sıralaması ile başladı. 12 gündem maddesi ile toplanan mecliste maddeler gerekli komisyonlara havale edildi. 2016 yılı denetim komisyonuna Ak Parti Meclis Üyeleri Filiz Ayyıldız, Sefa Yılmaz, Cemil Göksu ve CHP Meclis Üyesi Hüseyin Tarakçı yapılan oyama sonucu seçildi. Toplantının gündem dışı en önemli konusu yine Emek ve İnönü mahallesindeki arapsaçına dönmüş olan kentsel dönüşüm sorunu oldu. Meclis üyeleri Demirci'ye sorunun geciktirilmeden çözülmesi çağrısında bulundu. 


MECLİS ELİNDEN GELENİ YAPMAYA HAZIR 

CHP Grup Sözcüsü Abdulkadir Honca ve Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik vatandaşın sürekli kendilerine mahallerindeki kentsel dönüşümden kaynaklanan sorunların çözülmesi için baskı yaptığını söylediler. Hatırlanacağı üzere emek ve İnönü mahallerinde TOKİ'nin kentsel dönüşümü için belediyenin hazırladığı imar ve projeye vatandaşlar tarafından itiraz edilmiş yapılan mahkeme sonrası proje askıya alınmıştı. Belediye başkanı Şevki demirci Mahkeme sonrasın da vatandaşların isteği doğrultusunda dönüşümün sağlanacağını sürekli belirtmiş olsa da aylardır bu konuda hiçbir gelişme alınamadı. Toplantıda Honça tarafından belediyenin burası için derhal vatandaşlarla görüşerek yeni bir proje hazırlamasının gerektiği bildirilirken, Özçelik ise sürecin daha fazla geciktirilmeden vatandaş lehinde sonuçlanması için meclis olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyleyerek Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'ye çağrıda bulunuldu.



Selçuk Esmer GECAL/Gebze Gazetesi


Geri Dön