29 / 06 / 2024

Aydın Kuyucak'ın çehresi değişiyor!

Aydın Kuyucak'ın çehresi değişiyor!

Aydın Kuyucak iki derenin ıslahından sonra rekreasyon alanına kavuşuyor Kuyucak Belediyesi tarafından yaptırılan Kargılıdere ve Mustafapaşa deresi ıslah ve rekreasyon projesinde sona yaklaşıldı.



 Kuyucak, iki derenin ıslahından sonra rekreasyon alanına kavuşuyor Kuyucak Belediyesi tarafından yaptırılan Kargılıdere ve Mustafapaşa deresi ıslah ve rekreasyon projesinde sona yaklaşıldı. Belediye, ilçe merkezinden geçen ve yıllardır ıslah edilmeyi bekleyen Kargılıdere ve Mustafapaşa deresinin ıslahından ve peyzaj çalışmalarının ardından dere çevresinde yürüyüş yolları, çay bahçesi, çocuk oyun parklan, dinlenme gruplan yaptı. 

Kuyucak Belediyesi, fitnes aletleri koyup ışıklandırdığı, sosyal ve spor aktivitelerin yer alacağı rekreasyon alanını Kuyucaklılara kazandırarak ilçenin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirdi. 

DERE ISLAHI VE REKREASYON ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kuyucak Belediye Baş: kanı Metin Ertürk Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun girişimleri ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından 2,5 milyon liraya projelendirilen Kargılıdere ve Mustafapaşa derelerinin ıslah çalışmalannın tamamlandığını, her iki derenin peyzaj çalışmalarında da sona gelindiğini söyledi. Kuyucak Belediyesi olarak yapılan bu ıslah projesinden sonra Kargılıdere'nin iki kenarı olan 2 bin 200 metre uzunluktaki rekreasyon alanının ortaya çıktığını kaydeden Başkan Ertürk, "Bu alana yaptırdığımız güzel bir peyzaj çalışması ile hem bu yıl eğitim başlayan üniversite öğrencilerimiz için ferah bir alan oluştu hem de batı kısmından kuzeye giden şehrin merkezine doğru altı etapta çalışmalar başladı" dedi. 


PEYZAJ ÇALIŞMASINDA DA SONA GELİNDİ 


DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından 2,5 milyon liraya ihale edilen Kargılıdere ve Mustafapaşa deresindeki ıslah çalışmalarının bir yılda tamamlandığını belirten Başkan Ertürk, "TOKI'ye yakın olan Mustafapaşa deresinin de ıslahı çok önemliydi. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ek programa aldırarak Kargılı deresinden sonra Mustafapaşa deresinin de ıslahının tamamlanmasını sağladı. Bin 600 metre uzunluğu olan Mustafapaşa deresinde de iki taraflı peyzaj çalışması başladı. Bu çalışmalarla ilçemize, yürüme yolları, fitnes aletleri, çocuk oyun parkları, banklar, köprüler, havuzlar, ışıklandırmalar, ağaçlandırma ve piknik alanları gibi birçok aktivitenin yer alacağı güzel bir rekreasyon alanı kazandırmış olacağız. 


Yaklaşık 4 milyon lira harcanarak yapılan peyzaj çalışmasında da sona yaklaşıldı" diye konuştu. 


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön