28 / 04 / 2024

Fatih Lonca Mahallesi'nin çehresi değişiyor!

Fatih Lonca Mahallesi'nin çehresi değişiyor!

 Fatih Belediyesi ve Terraco Türkiye   işbirliği ile ağırlıklı Roman vatandaşların yaşadığı ve İstanbul"un en eski mahallelerinden Lonca"nın çehresi değişiyor



Terraco Türkiye œTerraco tarihi renklendiriyor adını verdiği sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde, 2010 Kültür Başkenti seçilen İstanbul"un   en eski mahallelerinden Lonca Mahallesi"ni içinde yaşayan halkın ruhuna uygun renklere bürüyor. Yıpranan, unutulan tarihi semtleri gerçek ruhuna ve turistik değerlerine kavuşturma için gerçekleştirilen projenin Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. Fatih Belediyesi ve Terraco Türkiye işbirliği ile gerçekleşen projenin ilk ayağı olan Kundakçı Sokak"ın tamamlanmasıyla birlikte açılışı yapıldı.  

Törene Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Terraco Türkiye Genel Müdürü Rauf Göktaş, belediye başkan yardımcıları, Terraco Türkiye yöneticileri ve çok sayıda davetli ile Lonca"da   yaşayan Roman vatandaşlar katıldı.
Turistler iyi görüntü istiyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada Fatih"te gerçekleştirdikleri projelerden bahsederek, ilçenin turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini anlattı. Başkan   Mustafa Demir, œ8 bin 500 yıldır insanların yerleşmek için tercih ettikleri yegane yer olan Fatih"te, yerin üstü kadar altı da hazine. Biz, bu potansiyeli iyi değerlendirebilir ve ayağımıza kadar gelen turistleri İstanbul"da bir gün daha kalmaya ikna edebilirsek şehrimiz ve ülkemiz o oranda zenginleşecektir diye konuştu.

Turistleri ikna etmek için onların görmek istediklerini ön plana çıkardıklarını belirten Demir, œEski Türk evlerinin, hatta mahallesinin güzel bir örneği olan Lonca Mahallesi de yabancıların görmek isteyebileceği değerlere sahip. Bu nedenle Fatih Belediyesi olarak biz eski mahallelerimizi de yeniliyoruz diye konuştu.

Terraco Türkiye Genel   Müdürü Rauf Göktaş"ta yaptığı konuşmada Terraco"nun yürüttüğü bu sosyal sorumluluk kampanyasıyla da sektörü bu yönde harekete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Göktaş, œÜlkemize güçleri ve faaliyetleri oranında belirli bir katma değer yaratan biz üreticilerin bir önemli görevi de sosyal sorumluluk içeren, halkın yaşamı ve sosyal refahını arttıran, mevcut veya olası bir eksikliği giderebilen her türlü projede kar gözetmeksizin paydaş olmaktır diye konuştu.

Fatih"e destek Terraco"dan geldi
Fatih Belediyesi tarafından bölgedeki sokakların altyapı ve zemin döşemeleriyle ilgili çalışmalar yapılırken, İsveçli boya ve ısı yalıtım markası Terraco ise tarihi binaların dış cephelerindeki uygulamalarıyla dikkat çekti. Toplam proje alanı 37 bin 425 metrekare alana sahip ve çalışma alanında yaklaşık 350 yapı bulunuyor. Bugüne kadar tamamlanan bölgede 97 bina renkli kimliğine kavuştu.

Yaşamın başladığı projenin üçte ikisi satıldı
Genel Gayrimenkul Geliştirme tarafından inşa edilerek geçtiğimiz yılın son aylarında yaşamın başladığı Astera Park Evleri"nde bulunan toplam 112 konuttan 80 tanesi artık kendi sahiplerini ağırlıyor.

Avrupa yakasının yeni yerleşim bölgeleri arasında yerini alan Halkalı"da tamamlanarak sahiplerini ağırlamaya başlayan Astera Park Evleri, ulaşım olanaklarının kolaylığı ile dikkat çekiyor. Devlet Hastanesi ve Disneyland"a 5 dakika, Atatürk Havalimanı"na, Olimpiyat Stadı"na ve  Marmaray  İstasyonu"na 10 dakika uzaklıkta yer alan projede yürüyüş mesafesinde ilköğretim okulu ve kreş bulunuyor.

Göl ve bahçe manzaralı 7 bin 638 metrekare arsa içinde yer alan Astera Park, birbirine aradaki lobi alanı ile bağlanan 2 blokta toplam 112 konuttan oluşuyor. Kullanım alanları 90 ile 155 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde konut seçenekleri sunulan projede kapalı ve açık otopark, sosyal tesis, güvenlik, dinlenme bahçesi gibi özelliklerin yanı sıra lobi, kafeterya, büyük ve çocuk havuzu, sauna, fitness salonu gibi sosyal donatıları da yer alıyor.


Geri Dön