02 / 05 / 2024

Aydın Özgecan Parkı hizmete açıldı!

Aydın Özgecan Parkı hizmete açıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Özgecan Aslan'ın adının verildiği parkı, törenle hizmete açtı. Efeler'de Egemenlik Bulvarı Soğukkuyu mevkisindeki park, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve vatandaşların katılımıyla açıldı.




Aydın Büyükşehir Belediyesi Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın adının verildiği parkı, törenle hizmete açtı. Efeler'de Egemenlik Bulvarı Soğukkuyu mevkisindeki park, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatcı, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

"Bağrıma basmak istediğim ama basamadığım Özgecan'ı bu parkta yaşatmak istedik" diyen Başkan Çerçioğlu, "Adını andıkça toplum olarak utanalım ve kadına layık olduğu sevgiyi ve saygıyı gösterelim istedik" dedi.

Konuşmaların ardından 7 bin metrekarelik parkta genç kızın adına manolya fidanı dikildi.

Muğla Ortaca'da da Özgecan Aslan için eylem yapıldı. Kent Konseyi tarafından yapılan çağrıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'nde bir süre yürüdükten sonra Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Eyleme katılanlar yürüyüş sırasında sık sık, 'Hepimiz Özgecanız' sloganı attı.



Yeni Asır


Geri Dön