01 / 05 / 2024

Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası açıldı!

Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası açıldı!

İki hafta önce hizmet vermeye başlayan Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası görkemli bir törenle açıldı. Açılışın ardından ünlü şarkıcı Volkan Konak verdiği konserde sevilen şarkılarını seslendirdi




Aydın Belediyesi tarafından 23 milyon liraya yaptırılan ve 2 hafta önce hizmet vermeye başlayan Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası görkemli bir törenle açıldı. Açılışın ardından ünlü şarkıcı Volkan Konak otogar alanında verdiği konserde sevilen şarkılarını seslendirdi.


1.5 yılda tamamlandı

Aydın eski otogarının işlevini tamamlaması ve şehir içinde kalması nedeniyle kentteki trafik sıkışıklığını önlemekiçin Aydın- Muğla karayolu üzerinde inşa edilen yeni otogar binasının resmi açılış töreni dün gerçekleşti. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 2009 seçim projeleri arasında yer alan ve 20 dönüm arazi üzerine temeli atıldıktan sonra 1.5 yılda tamamlanıp 17 Şubat'ta hizmete giren Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası'nın açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışa Başkan Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz ile birlikte CHP'li İlçe Belediye Başkan adayları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile birlikte 7 bine yakın kişi katıldı.

Ses aracının üzerine çıkarak açılış konuşmasını yapan Çerçioğlu, hizmete giren otogarın kentin 40 yıllık ihtiyacı karşılayacağını belirterek, "Yıllardır İzmir-Denizli karayolu üzerinde olan eski otogarımızın maalesef fiziki şartları yeterli değildi. İhtiyaçtan dolayı Aydın'a yakışan ismi gibi Aydın olan kentimize çağdaş modern bir otogar kazandırdık. Yeni otogarımızı hep birlikte açmanın gururunu yaşıyorum. Hayatımda hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Halkımıza bu desteklerinden dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah kısmet ederse 2014 yılında dev projelerle Aydın'ı dünya kenti yapmaya çalışacağız" dedi.

Çerçioğlu, yapımı bitmek üzere olan Atatürk Kent Meydanı'nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde açılacağının müjdesini verdi.

Açılıştan sonra Sevilen şarkılarını Aydınlılar için seslendiren Volkan Konak, "Ben normalde konser davetlerini geri çeviriyorum. Ancak Çerçioğlu'nun çalışmalarını başarılı bulduğum ve bu anlamlı günde kendisine destek vermek için buradayım" diye konuştu.




Yeni Asır



Geri Dön