27 / 04 / 2024

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen çalışmalarda ilk aşamada Nazilli genelinde mikro bölgeleme yaptıklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, projenin maddi boyutunun 50 milyon TL, fakat manevi boyutunun ise insan hayatını ilgilendirdiği için paha biçilemez olduğunu söyledi.

İLK KAZMA KARAÇAY’A

Otogar bölgesinin daha önceden kentsel dönüşüm alanına girdiğini hatırlatan Başkan Özcan, bu yerde işaretleme ve lekelemelerin yapıldığını ifade etti.
Kentsel dönüşümde ilk olarak o bölgeyi tamamlayacaklarını söyleyen Özcan, “Orası büyük bir proje. İlgili bölgede hem bilimin gereklerini hem de orada yaşayanların haklarını ihlal etmeden, birebir temin ederek yapmalıyız. Bu çok geniş bir proje. İnşallah gelecek yıldan sonra da bir yandan otogar çevresindeki çalışmayı bir yandan da yine Karaçay bölgesindeki ikinci ve üçüncü bölgede kendi planladığımız projelerin startını vereceğiz. Bu üç adet kentsel dönüşümü yapmak için adımlarımızı hızlı bir şekilde atacağız. Kentsel dönüşüm kanununun  çıkmasını bekliyorduk ki o da çıktı zaten” ifadelerini kullandı.

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

BAYRAKLI’YA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Öte yandan, Bayraklı Belediye Başkanı seçildiğinden bugüne, ilçedeki kentleşme için önemli adımlar atan Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulunarak, Bayraklılara kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçedeki kentsel dönüşüme yönelik özel açıklamalarda bulundu.

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

"İZMİR'İN KALBİ BAYRAKLI DAHA GÜZELLEŞİYOR"

Medya Ege gazetesinin haberine göre, Cengizhan hattında yapılacak yeni kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çeken Başkan Serdar Sandal, "60 hektar bölgenin tamamının bir bütünsellik içerisinde dönüştürülmesini çok dikkate alıyoruz. Burada artık ulaşım sorunun kendi içinde çözmüş bir yapıdan söz ediyoruz. Artık Bayraklı'ya baktığımız zaman, modern bir Bayraklı göreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Başkan Sandal vatandaşların kentsel dönüşümden memnuniyeti konusunda "Kentsel dönüşümde insanlar belki de ilk kez belediyenin önünde. Bizim iknamıza gerek yok. Onlar bizden talep ediyorlar" dedi.

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön