30 / 04 / 2024

Aydın'da 6 aydır evlerine kavuşmayı bekliyorlar!

Aydın'da 6 aydır evlerine kavuşmayı bekliyorlar!

Aydın'da 15 ayda yapılması taahhüt edilen apartmanın müteahhitiyle hak sahiplerinin hukuk mücadelesi devam ediyor. 11 hak sahibi ellerindeki kat irtifakı tapularıyla konunun çözüme ulaşmasını bekliyor. 



Aydın'ın Efeler ilçesinde 6 yıl önce müteahhit 15 daireli bir apartmanı 14 ayda yapmayı taahhüt etti. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen tamamlanmayan bina ile hak sahiplerinin hukuk mücadelesi devam ediyor. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, ellerinde kat irtifakı tapuları bulunan 11 hak sahibi konunun çözüme ulaşmasını istiyor. Efeler ilçesi, Orta Mahalle'de yaşayan Hayriye Tekeli ve Hatice Gülay Demiral,  213 Sokak'taki ortak oldukları toplam 195 metrekarelik arsalarını kat karşılığı 6 yıl önce müteahit B.Y.'ye vermişti. 

Müteahhit B.Y. , yapacağı 5 katlı, 15 daireli apartmandan iki kadına arsalarına karşılık 1+1 3'er daire vermek üzere noterde sözleşme imzaladı. Sözleşmede içerisinde binanın 15 ay içinde tamamlanacağı ifadesi de yer aldı. Müteahhit B.Y.'nin yer tesliminin ardından başladığı inşaat hızlı bir şekilde ilerliyordu. İnşaatta kalan 9 daire de satıldı. Daire sahipleri inşaat devam ederken kat irtifakı tapularını da aldı. 

Müteahhit B.Y., 15 aylık süre dolmasına rağmen kabası bitip, sıvası yapılan binada daireleri tamamlamadı. Bunun üzerine hak sahipleri 10 Temmuz 2017 tarihinde avukatları aracılığıyla Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne değişik iş davası açtı. Dava kapsamında gönderilen bilirkişi, apartman inşaatında başta asansör olmak üzere çok sayıda eksik tespit etti. Bilirkişi raporuna göre binanın tamamlanması için yaklaşık 200 bin liraya ihtiyaç olduğu bildirildi. Hak sahipleri, binadaki eksikleri giderebilmek için icra yoluna başvurdu. Fakat müteahhit B.Y.'nin üzerine kayıtlı gayrimenkul ve menkul bir şey bulunamadı.

'ALACAKLILAR ASANSÖR KASALARINI SÖKÜP GÖTÜRDÜ'

 

Mağdurlardan Hatice Gülay Demiral, müteahhite son yıldır ulaşamadıklarını belirterek, "Arsamızı iki ortak olarak kat karşılığı müteahhite verdik. Ancak, aradan 6 yıl geçti, inşaat bitmedi. Binadaki asansör kasalarını bile müteahhitten alacağı olanlar, bizlerden habersiz söküp götürdüler. Bina adeta talan edildi. Allah'tan elimizde kat irtifakı tapularımız var. Binanın eksiği çok ancak bizim inşaatı tamamlayacak paramız yok" dedi. Ayrıca, Demiral, müteahhit B.Y.'nin sözleşme gereği inşaatı zamanında bitiremezse kiralarını karşılaması gerektiğini ancak bunu da yapmadığını kaydetti.

Mağdurlardan Fahri Demirtaş şunları söyledi: "1+1 2 daireyi toplam 120 bin TL'ye aldık. İlk zamanlar inşaat hızlı ilerledi. Ancak daha sonra iki ortak müteahhit arasında anlaşmazlık yaşanınca, binada işler durdu bir daha çalışma yapılmadı. Yıllardan beri konunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Elimizden de bir şey gelmiyor." 

Hacer Koçyiğit de, "Yatırım amaçlı yer ararken emlakçıda satılık 1+1 daire olduğunu öğrendik. Emlakçıyla binaya geldik ve bize bir daire gösterdi. Binanın 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Biz daireyi gezdiğimiz sırada boya yapılıyordu. Ancak bir türlü inşaat bitmedi. Aradığımızda bizi hep oyaladılar. Artık müteahhite telefonla da ulaşamıyoruz" dedi.

 


Geri Dön