03 / 05 / 2024

Aydın'da icradan 950 bin TL'ye satılık zeytinyağı fabrikası!

Aydın'da icradan 950 bin TL'ye satılık zeytinyağı fabrikası!

çine 1. İcra Müdürlüğü, Aydın İli, çine İlçesi, Sarıoğlu Mahallesi, 307 ada 9 parselde yer alan 6 bin 541 metrekare alanlı bahçeli zeytinyağı fabrikası vasıflı taşınmazı satışa sunuyor. Taşınmazın kıymeti 950 bin TL



çine 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;  

T.C. çİNE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/47 Tal.

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan ve aşağıda cinsi, kıymeti, adedi, evsafı ile satış şartları belirtilen taşınmaz Müdürlüğümüzce açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup adreste tebliğ edilememesi durumunda veya adresi bilinmeyenler için işbu satış ilanının gazete ile ilanen tebliği yerine kaim olacağı ilanen ve tebliğen duyurulur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: Aydın ili çine ilçesi Sarıoğlu Mah. ve Devlet Karayolu kenarında bulunan tapunu^ 307 ada 9 parselinde kayıtlı taşınmaz 6541,94 m2 büyüklüğünde olup tapuda borçlu adına kayıtlıdır. Taşınmaz tapuda Bahçeli Zeytinyağı fabrikası vasfındadır. iki katlı idari bina 252 m2 alanında zeytinyağı fabrikası 1000 m2lik alanda ise sundurma depo olarak kullanımdadır. şžehir imar planında mevzii imar planı olarak zeytinyağı ve yem fabrikası olarak imarlıdır. Devlet karayolu kenarına 55 m. Cepheli mevkii bir yerdedir. Bu haliyle taşınmazın tamamının keşif tarihi itibariyle alım satım rayiç değeri 950.000,00 TL tespit edilmiş olup taşınmaz bu miktar üzerinden satışa çıkarılacaktır.

Satış şžartları:
1 - Satış 13/05/2011 günü saat 11:15 dan 11:20'a kadar çine Belediyesi ilan Odası çİNE/AYDIN adresinde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 23/05/2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. şžu kadar ki artırma bedelinin taşınmazın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedel ile alıcı çıkmaz ise satış düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, damga vergisi tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep-olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif edilen bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. (İİK 133. md)

5 - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/47 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 16/03/2011
(İİK m. 126)
(*)ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön