10 / 05 / 2024

Aydın'da Otizm ve Aile Destek Merkezi açıldı!

Aydın'da Otizm ve Aile Destek Merkezi açıldı!

Şakir Bozdağ, 2.5 yaşında otizm teşhisi konulan 9 yaşındaki kızı Şadiye'yi büyütürken yaşadığı zorluklardan yola çıkarak hazırladığı projeyle Türkiye'de bir ilke imza attı. Baba Bozdağ'ın projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi...




Aydınlı doktor baba Şakir Bozdağ, 2.5 yaşında otizm teşhisi konulan 9 yaşındaki kızı Şadiye'yi büyütürken yaşadığı zorluklardan yola çıkarak hazırladığı projeyle Türkiye'de bir ilke imza attı. Baba Bozdağ'ın evlat sevgisiyle ortaya çıkan projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi, Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü de 150 bin liralık destek verdi. Türkiye'nin bu alanda ilk merkezi olan "Otizm ve Aile Destek Merkezi", Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde açıldı. Merkezin açılışına Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, Aydın'ın böyle bir merkezlere ihtiyacı olduğunu belirterek merkezlerin açılmasından dolayı duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.


Psikolojik destek

Kızı Şadiye'nin tedavisinde yaşadıklarından yola çıkarak böyle bir proje hazırladığını belirten Dr. Şakir Bozdağ, şu bilgileri verdi: "Merkezimizde, çocuğuna ilk otizm tanısı konulan ailenin yaşayacağı şok, kabullenmeme, reddetme ve eşler arasındaki boşanma tehlikelerine karşı ailelere psikolojik destek sağlayacağız. Otizmli bireylere sahip 4-5 aileden oluşacak sınıflara, ayda bir grup terapileri yaparak yalnız olmadıklarını hissettireceğiz. Projemizin üçüncü aşamasında ise otizm teşhisi konulan çocuklarımızın, dörder aylık periyotlarla takiplerini yapacağız. Erken teşhisin çok önemli olduğu bu hastalıkta yapacağımız saptamalarla çocuklarımızı topluma kazandıracağız. Ayrıca bu merkezimizle aynı binada yer alan ve Aydın'da bir ilk olan 'Gebe Eğitim ve Destek Merkezi'ni de hizmete açtık. Bu merkezimiz ile anne adaylarına gebelikleri döneminde karşılaşacakları sorunları anlatarak onların bu süreci rahat geçirmesini sağlayacağız.


Yeni Asır


Geri Dön