28 / 04 / 2024

Beyoğlu Sosyal Market’in yeni hizmet binası ve Lojistik Destek Merkezi açıldı!

Beyoğlu Sosyal Market’in yeni hizmet binası ve Lojistik Destek Merkezi açıldı!

Her ay ihtiyaç sahibi 5 bin ailenin ücretsiz alışveriş yaptığı Beyoğlu Sosyal Market’in yeni hizmet binası ve Lojistik Destek Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın da katılımıyla hizmete açıldı.




Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Market Vakfı tarafından kurulan yeni hizmet binası ve Lojistik Destek Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’de sosyal belediyeciliğin çok ciddi mesafe aldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, “Yerel yönetimler yapmış olduğu uygulamalarla bakanlıktaki hizmetleri de geçmeye başladı. Özellikle son 12 yılda AK Partili belediyeler bu konuda örnek çalışmalar yaptılar” diye konuştu.



“Yardım kanallarını belediyelere entegre edeceğiz”


Beyoğlu Belediyesi’nin MERNİS verileriyle ihtiyaç sahibi insanları tespit ettiğini anlatan İslam, “Bu çalışmayı tüm belediyelere yayarak bakanlıktaki yardım kanallarını belediyelere entegre edeceğiz. Eğer bir hükümet sosyal hizmet ve sosyal politikalarda iyi bir noktada ise iyi bir hizmet veriyor demektir” dedi.

Beyoğlu’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlara hemen hemen bütün esnafların yardım ettiğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise şöyle konuştu “Eğer devlet fakire el uzatmazsa toplumsal huzuru nasıl getirebilir? Bizler devletin eliyle vatandaşlarımızla temas kuruyoruz ve herkese sahip çıkıyoruz. Biz veren el ile alan eli buluşturuyoruz. Bu projede yılda 12 milyon liralık bir yardım yapıyoruz”


Gıda Bankacılığı’nın en iyi örneklerinden biri


3 bin metrekare alan üzerine kurulan Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi’nde market, bozulabilecek gıda ürünleri için soğuk hava deposu, temizlik malzemeleri, yiyecek ve giyecekler için özel bölümler, ikinci el kıyafet tamir bölümü ve idari bölüm yer alıyor.

Gıda Bankacılığı sisteminin en başarılı örneklerinden biri olan Beyoğlu Sosyal Market, ilçede ihtiyaç sahibi 5 bin aile ve ortalama 20 bin kişiye hizmet ediyor. Hayırsever işadamları ve firmalar tarafından yapılan yardımları resmi prosedürlere uygun olarak kayıt altına alınıyor, firmalar yaptıkları yardımları vergilerinden düşebiliyor. Beyoğlu Sosyal Market, ihtiyaç sahibi vatandaşlara birer “Sosyal Market Kartı” dağıtarak, bu kartlara kredi yüklemesinde bulunuyor. Sosyal Market Kartı’na sahip olan vatandaşlar, diledikleri zaman Sosyal Market’e gelerek yiyecek, giyecek, temizlik malzemesi ve diğer ihtiyaçlarını rahatlıkla temin edebiliyor. Hayırsever işadamları ve firmalara da her ay düzenli olarak rapor gönderilerek, yapılan yardımların yerine ulaştığı bilgisi veriliyor.Beyoğlu Kasımpaşa’da bulunan Sosyal Market, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı, sıcak yemek yardımı, eğitim yardımı, yakacak yardımı, duş hizmeti, çamaşır yıkama hizmeti, bakıma muhtaç yaşlılara temizlik ve sağlık yardımı yapıyor. Beyoğlu’nda bulunan engellilere de destek veren Sosyal Market, Beyoğlu’nun “İyilik kapısı” olmayı sürdürüyor.



Geri Dön