28 / 04 / 2024

Aydın'daki Köşk Tren Garı restore ediliyor!

Aydın'daki Köşk Tren Garı restore ediliyor!

Aydın'ın Köşk ilçesinde tren yolu hattının her iki tarafındaki alanın restorasyon yapımı için hazırlanan projenin ödeneği Köşk Belediyesi'nin girişimleri sonucunda bakanlık tarafından onaylandı.




Aydın'ın Köşk ilçesinde tren yolu hattının her iki tarafındaki alanın restorasyon yapımı için hazırlanan projenin ödeneği Köşk Belediyesi'nin girişimleri sonucunda bakanlık tarafından onaylandı. Köşk Tren Garı Restorasyonu çalışmaları hakkında bilgi veren AK Partili Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, şunları söyledi:


"Asırlık ecdadımızın bize bırakmış olduğu demiryolu hattı, ilçemiz merkezinden geçiyor. Biz de mirasımıza sahip çıkmak, tarihimizi yeniden restorasyon ve bakım çalışması ile canlandırmak için Köşk Tren Garı ve çevresini restorasyon projesi için DDY 3. Bölge Müdürlüğümüz ile çalışma yaptık. Mevcut Aydın- Denizli tren yolu hattı, ilçemiz merkezinden geçen Aydın-Denizli karayolunun kuzey kısmında yer alıyor.

Demiryolu hattının her iki tarafında da peyzaj, hangar restorasyonu, mevcut hizmet binası restorasyonu için proje ödeneğimizin onayı Bakanlığımız tarafından gerçekleşti. Hem restorasyon projemiz hem de yenileme projemizin bir bütün olarak tamamlanması ilçemiz için yararlı olacak.

Köşkümüz için bir projeyi daha hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz. Hayırlı olsun."



Yeni Asır


Geri Dön