07 / 05 / 2024

Aydınlı İnşaat ve Metal Yapı İçdaş Fabrika arazisinde konut projesine başladı!

Aydınlı İnşaat ve Metal Yapı İçdaş Fabrika arazisinde konut projesine başladı!

Güneşli'de yer alan İçdaş'ın eski fabrika arazisinde yapılacak 250 milyon dolarlık proje için ilk kazma vuruldu.



Güneşli'de yer alan İçdaş'ın eski fabrika arazisinde yapılacak 250 milyon dolarlık proje için ilk kazma vuruldu.  Projeyi Aydınlı İnşaat ve Metal Yapı Konut ortaklaşa gerçekleştirecek. Projenin lansmanının önümüzdeki eylül veya ekim ayı gibi yapılması planlanıyor. 112 dönümlük alandaki projede bin 450 konut ve 40 dükkan yer alacak. Projenin inşaatı 2017 yılında tamamlanacak. 


Güneşli'de yer alan İçdaş'ın eski fabrika arazisinde yapılacak proje için ilk kazma vuruldu. Bölgenin 112 dönüm büyüklüğü ile tek parça en değerli arazisinde hasılat paylaşım modeliyle yapılacak projeyi Aydınlı İnşaat ve Metal Yapı Konut ortaklaşa gerçekleştirecek. Aldığımız bilgiye göre 250 milyon dolara mal olacak projenin lansmanının eylül veya ekim ayı gibi yapılması planlanıyor. Projenin 2017 yılında tamamlanması öngörülüyor.  Projeyle ilgili bilgi veren Aydınlı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, detayları yeni netleşen projeye göre konut ve cadde dükkanlarının yapılacağını ifade ediyor. 


DETAYLAR NETLEŞTİ 

İstanbul Güneşli'de bulunan ve 1961 yılında kurulan İçdaş Fabrikasında 2009 yılında üretim durmuş ve şirket tesislerini Çanakkale Biga'ya taşımıştı. 2013 yılında fabrikayı söküp araziyi tamamıyla boşaltan İçdaş gazetelere ilan vererek 112 dönümlük arazisini 'hasılat paylaşımı modeli' ile değerlendirmek istediğini açıklamıştı. Birçok şirketin girdiği ihalede ipi Aydınlı ve Metal Yapı Konut göğüsledi. Daha evvel Koru Florya'da projeyi ortak yürüten iki şirket, Içdaş arazisi için de birlikte yol alacak.  Merakla beklenen projenin detaylarını Ekonomist'e anlatan Aydınlı İnşaat Genel Müdürü Çepni, bu proje için, "Bölgenin en büyük ve yüksek vizyonlu projesi olacak" diye konuşuyor. Projenin arazi bedeli hariç 250 milyon dolara mal olması planlanıyor. 


Uzun zamandır yapılacak projenin beklendiği Güneşli'deki arazisinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin lansmanının önümüzdeki eylül veya ekim ayında yapılması planlanıyor. İnşaatın tamamlanmasından sonra projede yaşamın ise 2017'nin son çeyreğinde başlayacağı öngörülüyor. 


İnşaatta da hızlı gidiyor 

Aydınlı Grup, dünyaca ünlü Pierre Cardin, U.S. Polo ve Cacharel markalarının Türkiye ve bölgesel lisansörü. Şirket, bundan beş yıl önce İstanbul Haramidere'deki Solarkent isimli projeyle inşaat sektörüne de girdi. Ardından Koru Florya ve Vadi İstanbul projeleriyle konut üretmeye devam eden grup bu proje için de çalışmalarını hızlandırdı. 


Ekonomist


Geri Dön