02 / 05 / 2024

Ayhan Taflan'dan Trabzon'daki konut fiyatlarına tepki!

Ayhan Taflan'dan Trabzon'daki konut fiyatlarına tepki!

Trabzon Emlakçılar Dernek Başkanı ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon’da artan konut sayısına rağmen dar gelirlinin hala konut sahibi olamamasına tepki gösterdi.



Trabzon Emlakçılar Dernek Başkanı ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon emlak ve inşaat piyasasını değerlendirdi. 


Konut fiyatlarına dikkat çeken Taflan, "Trabzon geneline baktığımızda konut artışı var. Buna etkende yabancı yatırımcıdır. Yabancıya gösterilen ilgi ve onlara yönelik üretilen projeler bu durumu katladı. Fakat bu yanlış bir uygulamadır. Konutlar yabancı yatırımcı endeksli yapılmamalıdır. Aksi bir durum yaşanırsa bu konutların elde kalma ihtimali yüksektir. Bizim için önemli olan yerleşik yaşayan vatandaşlarımız olmalıdır" dedi. 


Konut fiyatlarının Trabzon için sıkıntı olduğunu söyleyen Taflan, "Trabzon’da sıkıntımız alan darlığı ve mevcut alanlardaki konutların fiyatlarının yüksek olmasıdır. Şehrin Doğusunda Kaşüstü, Yalıncak, Şana, Batısın da ise Söğütlü, Yıldızlı ön planda. Fakat buralarda ki daire fiyatları vatandaşın alım gücünün çok üstünde. 400-500 bin TL daire fiyatları bizlerin alım gücünü yansıtmamaktadır. Parası olan yüzde 10’luk bir kesim var. Ama bizim daire sahibi olmayı bekleyen yüzde 90’lık bir kesimimiz var.  Daire fiyatlarında dar gelirliye yönelik iyileştirme yapılmalıdır" diye konuştu.


Dar gelirlilerinin ev sahibi olamadığını belirten Taflan, "En çok mustarip olduğum konu burada yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olamamasıdır. Bu insanların konut sahibi olma hakkı yok mu? Sistem içerisinde olan konut üretenler, bu insanları göz ardı etmesinler. Dar gelirli içinde konut üretelim, TOKİ’de, özel teşebbüste buna el atmalıdır. Trabzon’da herkesin 400-500 bin TL’ye daire alma imkanı yok. Dere gider, kumu kalır. Arap yatırımcılar kadar, dar gelirli kendi vatandaşımızı da düşünelim, imkanları ölçüsünde daireler yapalım" şeklinde açıklamalarda bulundu.


61 Saat 



Geri Dön